Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

JP ''Ceste FBiH'': Do oktobra će biti završeni radovi na rekonstrukciji tunela Vranduk

img

Predstavnici javnog preduzeća “Ceste FBiH”, održali su sastanak sa izvođačem radova i nadzornim organom, na kojem se razgovaralo o dinamici radova na rekonstrukciji tunela Vranduk, tunela za evakuaciju i mostova preko rijeke Bosne. Ono što je najavljeno jeste da će svi radovi biti završeni do kraja oktobra.

Direktor javnog preduzeća „Ceste Federacije BiH“, Ljubo Pravdić, ističe da su dosadašnji radovi obilježeni brojnim problemima, ali i da ima i razloga za zadovoljstvo.

Trenutno se radi sekundarna oplata koja je završena u dužini od 76 metara, što je pola od predviđene dužine, a isti poslovi slijede i sa druge strane tunela“, kaže Pravdić.

Radovi napreduju i na mostovima, zbog čega se može očekivati da do kraja oktobra svi poslovi budu završeni, te da se promet može pustiti u oba smjera. Time će, kaže Pravdić, pritisak na sve učesnike u prometu na ovom jako frekventnom magistralnom putu biti smanjen.

Ono što je za sada evidentno jeste da će doći do kašnjenja na tunelu za evakuaciju zbog loše geologije, i toga što nismo mogli za promet zatvoriti tunel na 4 mjeseca jer je po prvobitnom dinamičkom planu, to bilo predviđeno“, dodaje Pravdić.

Bez obzira na ovu činjenicu rokovi će biti ispoštovani, kao i obaveza redovnog održavanja lokalnih saobraćajnica.

Zaobilaznica je kompletno sanirana, kao i udarne rupe, postavljena je signalizacija, a kolovoz proširen kako bi se vozila mogla mimoići”, drugim riječima kaže Pravdić, JP Ceste FBiH se pridržava sporazuma potpisanog sa Gradom Zenica.

U javnom preduzeću “Ceste FBiH”, pozvali su lokalno stanovništvo na još malo strpljenja u naredna 3 mjeseca, ujedno najavljujući da će po završetku radova pristupiti saniranju oštećenih saobraćajnica.


(RTV Zenica)