Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Ponovno učešće maglajske firme ''Bontex'' na sajmu u Minhenu (FOTO)

img

Bontex se predstavlja sa košuljama i modnim bluzama

Na sajmu odjeće u Minhenu „Munich Apparel Source“ koji povezuje najznačajnije evropske brendove i maloprodajne lance iz tekstilne industrije predstavlja se i pet bh firmi, a među njima i maglajska Modna industrija „Bontex“. Izlaganje domaćih kompanija na ovom sajmu je organizovala Spoljnotrgovinska komora BiH u suradnji sa Švajcarskom agencijom za promociju uvoza i drugim partnerima.

Na zajedničkom štandu od 60 m2 nalaze se kompanije Bellissima, Bontex, Kismet, Prevent Travnik i Zenko. Kako nam je rekao Senajid Husić, vlasnik Modne industrije „Bontex“, i ove godine firma se na sajmu predstavlja košuljama i modnim bluzama. „Sa velikim zadovoljstvom moram reći da smo svjedoci većeg interesa kupaca nego prošle godine. Imamo konkretna pitanja i zahtjeve potencijalnih kupaca koji se interesuju za naš kompletan asortiman bluza i košulja. Najviše je kupaca iz Njemačke, a imamo interes kupaca iz Švicarske i Austrije“, rekao je Husić i dodao. „Velika je čast predstavljati tekstilnu industruju Bosne i Hercegovine na jednom ovakvom sajmu. Naravno i naša očekivanja su velika i ove godine. Nakon prošlogodišnjeg sajma sa dva značajna kupca smo uspjeli održati poslovni odnos i proizvoditi za njih. Vjerujem da će pozitivni efekti biti i nakon ovogodišnjeg sajma“.

Za 15 godina koliko „Bontex“ postoji i zahvaljujući švicarskom partneru firmi „Weder-Meier“ ostvaren je izuzetno značajan proboj na tržište ove ali i drugih zapadnih zemalja. U „Bontexu“ se šiju muške i ženske košulje, ali i košulje koje se rade po mjeri. U ovoj maglajskoj firmi su ponosni na činjenicu da su šili košulje i za pripadnike vojske Švicarske i Ministarstva pravosuđa Slovenije, a za 50-tak kupaca iz Švicarske šiju se i modne bluze. Ono što poslovni partneri „Bontexa“ naglašavaju je kvalitet proizvoda koji je uvijek na vrhunskom nivou, a poštuju se i rokovi isporuke.







 N.Br./maglaj.net