Četvrtak , 25. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Održane tradicionalne ulične trke povodom Dana općine Maglaj

img

Tradicionalno, Društvo pedagoga fizičke kulture Maglaj u povodu Dana općine organizuje ulične trke. Tako je bilo i ovog septembra, kada su se trčale ulične trke pod nazivom „Maglaj 611“.

Ovo najmasovnije školsko takmičenje u Maglaju otvorio je Mirsad Mahmutagić, općinski načelnik, koji je učesnicima poručio da su svi pobjednici, bez obzira na krajnji plasman. Blizu 500 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola sa područja općine učestvovalo je u uličnim trkama „Maglaj 611“. Učesnici su istrčali ukupno šest utrka, na 600, 800 i 1.200 a oni najbolji dobili su diplome i nagrade. Nagrade su im uručili su profesori fizičke kulture u penziji Amir Ruvić, Kazimir Kapidžić i Ifeta Jankelić. U konkurenciji učenica šestog i sedmog razreda najbolje su bile Medina Bajrić, Osnovna škola Maglaj, Amina Duvnjak Osnovna škola Novi Šeher te Una Uzunović, Prva osnovna škola Maglaj.

Medju učenicima istog uzrasta, stazu je najbrže istrčao Zinedin Čamić, učenik Osnovne škole Maglaj, drugi je bio Imran Hodžić iz Prve osnovne škole dok je na trećem mjestu utrku okončao Leis Suljaković iz Osnovne škole Maglaj. U konkurenciji učenica osmog i devetog razreda najbrže su bile Kanita Bajrić i Amra Bradarić iz Osnovne škole Maglaj, dok je treća kroz cilj prošla Selma Mehmedović iz Prve osnovne škole. Kod učenika, stazu od 800 metara najbrže su savladali Rijad Bašić, Osnovna škola Novi Šeher, Ajnur Hasanić, Prva osnovna škola te Benjamin Pepelar, Osnovna škola Novi Šeher.

 

Kod srednjoškolki prvo i drugo mjesto zauzele su učenice MSŠ Aldina Fejzić i Aldina Merdić, dok je treća bila gimnazijalka Ajna Bradarić. Najdužu dionicu od 1.200 metara trčali su srednjoškolci, a prvi je kroz cilj prošao Erman Spahić, učenik MSŠ, drugi je bio Adin Turčinović takođe iz MSŠ, a na trećem mjestu utrku je okončao učenik Gimnazije Faris Gračić.

I tokom ovih uličnih trka za sigurnost učesnika brinuli su se pripadnici Policijske stanice i Doma zdravlja Maglaj.


N.Br./maglaj.net