Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Svečano otvoreno IT Hub Maglaj by SPARK, NSoft najavio otvaranje poslovnice u Maglaju (FOTO)

img

Na svečan i inovativan način završeno je obilježavanje 611. rođendana općine Maglaj. U velikom broju prisutnih, načelnik općine Mirsad Mahmutagić i direktorica SPARK-a Mostar Maja Miljević otvorili su IT HUB Maglaj by SPARK.

Obzirom da su vodeći ljudi iz Bit Alliance krovne IT organizacije u Bosni i Hercegovini, zatim SPARK-a I Nsofta iz Mostara uvidjeli da se u Maglaju radi dobar posao, kada je u pitanju IT obrazovanje, te da se ulaže maksimalan napor da se okupi što veći broj mladi, koji bi se aktivno uključili u IT edukaciju, odlučeno je da se SPARK škola otvori u Maglaju pod nazivom IT HUB Maglaj by SPARK.

Prisutnima su se obratili direktorica JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ Svjetlana Zamboni, direktorica Bit Alliance Tatjana Vučić, predstavnica Nsofta Ana Sović, pokretač IT Challenge i IT HUB Maglaj by SPARK Saša Stanić, direktorica SPARK-a Maja Miljević i načelnik općine Mirsad Mahmutagić, koji je veliki zagovornik ovog projekta. Tom prilikom najavljeno je otvaranje poslovnice Nsoft-a u Maglaju, što pruža mogućnost za nova zapošljavanja.

Jedna od glavnih misija SPARK-a jeste otvaranje mogućnosti za rast i razvoj pojedinaca, timova, uopšteno biznisa sa posebnim naglaskom na IT. Upravo zato SPARK je pokrenuo programe neformalnog obrazovanja u svojoj SPARK školi gdje svi uzrasti imaju priliku naučiti programirati, dizajnirati i upravljati projektima s obzirom da je evidentno kako u našoj zemlji nedostaju stručnjaci u području informacionih tehnologija.

SPARK školu prošlo je do sada stotine omladinaca, koji završetku svoje edukacije, odmah pronalaze posao u vodećim IT kompanijama u našoj zemlji, kao što je Nsoft iz Mostara.




(maglaj.ba)