Četvrtak , 18. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Emir Hadžihafizbegović gostovao u Maglaju (FOTO)

img

„Razmislite i počnite raditi na sebi“

Velikan bh. glumišta Emir Hadžihafizbegović u prepunoj kino-sali „Sarah Bernhardt“ izveo svoj autorski projekat, monodramu pod nazivom “Sve je do nas”. Predstava je privukla ljubitelje pozorišta ne samo iz Maglaja nego i iz okolnih gradova. Organizator gostovanja je Biblioteka  u povodu Oktobra – mjeseca knjige.

Stanje duha problem bh društva

Primitivizam, predrasude, defetizam, licemjerstvo, pohlepa, stanje duha, je li važnije imati ili biti, o svemu tome govori Hadžihafizbegovićev autorski projekat u kojem je dao autentičan prikaz bh stvarnosti. Hadžihafizbegović glumi profesora matematike koji je ostao bez posla. Riječ je o čovjeku koji gubi radno mjesto, a time i materijalnu sigurnost, i to samo zbog toga što govori istinu. Kroz predstavu Hadžihafizbegović se dotiče aktuelnih tema: politike, vjere, biznisa, ali i pošasti kao što su droga, prostitucija, kladionice, alkohol .....“Stanje duha je problem bh društva, svi smo svjesni i socijalne karte malog, običnog čiovjeka, ni tu stvari ne stoje dobro, ali nekako zdravije glave smo bili tokom rata. Mentalni narativ današnjeg čovjeka je vrlo zabrinjavajući, ali to nije posljedica loše socijalne karte jer vi imate ljude koji jako dobro žive a liječe se od depresije“, rekao nam je Hadžihafizbegović u razgovoru.

Naglasio je da je jako sretan što je opet mogao posjetiti Maglaj jer ga za ovaj grad vežu lijepe uspomene. „Razmislite i počnite raditi na sebi“, poručio je Maglajlijama i nastavio. „Postoje četiri stuba na kojim ja stojim. To su Bog, moja porodica, posao i  Bosna i Hercegovina. Ako mi se jedan zaljulja nisam dobro. Optimizam je zdravlje duše, zato, dragi ljudi, slušajte dobru muziku, čitajte dobre knjige, emitirajte ljubav i eto zadovoljnog insana“.

 N.Br./maglaj.net