Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Nedjelja solidarnosti u Maglaju

img

Prikupljala se pomoć za socijalno ugrožene porodice

Crveni križ općine Maglaj tradicionlno obilježava Nedjelju solidarnosti pod sloganom „Solidarnost na djelu“. Plan aktivnosti koje su počele 24., a traju do 31.oktobra donijelo je predsjedništvo Organizacije. Dva dana članovi sekcije Mladih Crvenog križa Mješovite srednje škole i Gimnazije „Edhem Mulabdić“ volontirali su i prikupljati prehrambene i higijenske artikle u tri prodajna centra, „Konzum“ i „Mega diskont“ i   „Eli“.

Džejna Kalabić, članica je sekcije Mladih Crvenog križa, a volontira već neko vrijeme. „Volim da učestvujem u ovakvim akcijama. Drago mi je kada mogu pomoći onima kojima je naša pomoć potrebna. Naše malo, nekome znači puno i srce mi je ispunjeno kada vidim da su ljudi spremni pomoći“, kazala nam je Džejna. Zadovoljni su i u Organizaciji Crvenog križa Maglaj.



Zahvaljujući akciji osiguraćemo barem 40 paketa za socijalno ugrožene porodice sa područja naše općine. Zadovoljni smo i odzivom Maglajlija i hvala svima koji su se uključili u akciju“, rekao je Ismar Mehinagić, sekretar Organizacije Crvenog križa Maglaj.


N.Br./maglaj.net