Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Almir Đuhera iz Maglaja učesnik maratona u Istanbulu

img

Naš sugrađanin, maratonac Almir Đuhera, inače član Atletskog Kluba „BURT“ iz Cazina nastupiće na Istanbulskom Vodafone Marathonu 2019 koji će se održati 3.novembra.  Istanbulski maraton jedan je od najprestižnijih svjetskih maratona koji ima Zlatni status kod Međunarodne Atletske Federacije, a počinje na jednom kontinentu, Aziji, a završava na drugom kontinentu, odnosno Evropi.

Nakon javne objave o potrebi finansijske podrške za odlazak našeg sugrađanina, maratonca Almira na Istanbulski maraton u ovu lijepu sportsku priču nesebično su se uključili i podržali: Općina Maglaj na čelu sa Načelnikom Mirsadom Mahmutagićem, Savez za sport i rekreaciju invalida Općine Maglaj, kao i El Prom Zamboni d.o.o, „Next Media“ i Berbernica „Tajba“. Podršku mu još pružili i prijatelji Azra Dramalija, Harun Hodžić I Almir Redžić. Đuhera već ima istrčane, izmedju ostalih, splitski, banjalučki i tuzlanski polumaraton, a na Cazinskom maratonu, koji je ujedno i Državno prvenstvo BiH, zauzeo je četvrto mjesto među maratoncima starijim od 45 godina.

U ovoj godini, pored kilometara i kilometara treninga, istrčao je i Konjički noćni cener kao i utrku Alfa 10 kilometara u Modriči. Kako nam pred put rekao Almir Đuhera, on će nastojati da na što pozitivniji način predstavi Maglaj, a uložiće i maksimalni napor kako bi postigao što bolji rezultat.


N.Br./maglaj.net