Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Pomoć Maglajlija za migrante u kampu Vučjak (FOTO)

img

Prikupljeno mlijeko, voće, deke, odjeća i obuća

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ BiH dopremiće u Bihać konvoj pomoći za migrante u kampu Vučjak. U akciju se uključilo svih devet Regionalnih odbora, a među njima i Maglaj sa osiguranom pomoći. Planirano je da „Merhametov“ konvoj u Vučijak stigne u subotu, 9.novembra.

 U „Merhametu“ zadovoljni odzivom

Ni posljednji apel za pomoć Regionalnog odbora „Merhamet“ Maglaj nije bio bez odjeka. Dobri ljudi svjesni su težine stanja u kojima žive migranti u kampu Vučjak, posebno pred zimski period. U maglajskom „Merhametu“ zadovoljni su odzivom i osiguranom pomoći.





Zahvaljujemo se našim stalnim donatorima Topčić Mustafi i džematu Kuršumlija džamije i imamu hhfz Hidajetu ef. Taliću, na novčanim donacijama za kupovinu mlijeka i voća, poljoprivredniku Edibu Baliću za 210 kg jabuka, Modnoj industriji „Bontex“ i direktoru Senajidu Husiću za donaciju 308 košulja, firmi "Trien" iz Tešnja za doniranih 200 pari čarapa, firmi iz Tešnja na donaciji 315 pari čarapa koja je željela ostati anonimna, Mesnoj industriji "Madi“, građanima i učenicima Mješovite srednje škole za donirane deke, odjeću i obuću“, rekla nam je Sanela Omerović, direktorica RO „Merhamet“ Maglaj. „Dobro se dobrim vraća“, naglasio je jedan od učesnika akcije, privrednik Mustafa Topčić i dodao. „Pozvao bih i druge privrednike i građane da se uključe u slične akcije i pomognemo tom napaćenom narodu“.












N.Br./maglaj.net