Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Kompanija NSoft d.o.o. i zvanično najavila dolazak u Maglaj

img

Jedna od najpoznatijih IT kompanija u BiH ali i šire, NSoft d.o.o.  Mostar i zvanično je potvrdila otvaranje svoje poslovnice u Maglaju.

NSoft je jedina kompanija iz Bosne i Hercegovine koja se našla na prestižnoj listi Deloitte GlobalTechnology Fast 500™ EMEA. Ovaj program objektivno rangira kompanije usmjerene ka tehnologiji te im odaje priznanje kao najbrže rastućim tehnološkim kompanijama u EMEA  regiji (Evropa, Bliski istok i Afrika) na osnovu četvorogodišnjih rezultata u poslovanju.

Dolazak ove kompanije u Maglaj najavljen je sredinom mjeseca septembra ove godine, kada je u našem gradu otvoren IT HUB Maglaj by SPARK, koji je opremila upravo kompanija NSoft. Tom prilikom najavljeno je otvaranje poslovnice Nsoft-a u Maglaju, što je jučer i zvanično obznanjeno. Jedan od najzalužnijih za dolazak ove prestižne IT kompanije je Saša Stanić,  profesor maglajske Gimnazije i osnivač IT Cahallenge-a, kojeg nazivaju nezvaničnim državnim prvenstvom iz informatike.



Obzirom da su vodeći ljudi iz Bit Alliance krovne IT organizacije u Bosni i Hercegovini, zatim SPARK-a I Nsofta iz Mostara uvidjeli da se u Maglaju radi dobar posao, kada je u pitanju IT obrazovanje, te da se ulaže maksimalan napor da se okupi što veći broj mladi, koji bi se aktivno uključili u IT edukaciju, odlučeno je da se SPARK škola otvori u Maglaju pod nazivom IT HUB Maglaj by SPARK, koju trenutno pohađa oko 70-ak budućih programera iz Maglaja i okolnih opština.

Nema sumnje da je ovo mali, ali veoma značajan korak, koji će otvoriti mladima perspektivu u ovom gradu, posebno onima koji se vide u IT sektoru.


maglaj.net