Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Elvir Vehabović, direktor JU Dom zdravlja Maglaj: ''Molim vas ostanite kući, najteži period nas očekuje u narednih 15 dana''

img

Korona virus Covid-19 nastavlja se širiti Evropom i svijetom nesmiljenim tempom te se vrhunac pandemije tek očekuje. Ukupan broj osoba zaraženih koronavirusom u četvrtak je u Bosni i Hercegovini dostigao 64. Od toga je 45 u Republici Srpskoj, a 19 u Federaciji BiH. Od jutros je u BiH registrovano 16 slučajeva u RS-u i 9 u FBiH. Inače, prema podacima sa kojima raspolaže Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Maglaj u izolaciji, odnosno samoizolaciji je više od 200 osoba. Radi se o građanima koji su došli iz visokorizičnih zemalja kada je u pitanju coronavirus, kao i članovima njihovih porodica sa kojima su bili u kontaktu. Oni su pod stalnim zdravstvenim nadzorom bez znakova oboljenja od coronavirusa. Na maglajskom području još uvijek nema registrovanih oboljelih.

Javnosti se večeras obratio i Elvir Vehabović, direktor JU Dom zdravlje Maglaj.

"Prema epidemiološkim podacima najveći broj zaraženih korona virusom se očekuje u narednih 10-15 dana. Shodno tome molimo rizične skupine, kao što su osobe starije životne dobi, osobe sa hroničnim i malignim oboljenima, te osobe koje boluju od nekih drugih bolesti koje dovode do pada imuniteta, da u narednom periodu svoje kretanje i kontakte sa drugim osobama smanje na najmanju moguću mjeru. Zbog nas i zbog vas, još jednom vas molimo da ostanete kući, a mi smo tu da vam pomognemo za sve što vam treba." - izjavio je dr. Vehabović za naš portal.


maglaj.net