Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Tešnjak zaražen koronom operisan u Zenici, testirana i trudnica

img

Četrdesetdevetogodišnji muškarac iz Tešnja, koji je zbog zaraze koronavirusom i upale pluća zbrinut na Odjelu za zarazne i infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica (KBZ), jučer je uspješno operisan – kazao je u izjavi za Fenu načelnik tog odjela KBZ-a Ednan Drljević.

- Pacijent je imao akutnih abdominalnih problema pa su ga naši hirurzi operisali te ponovo vratili na naš odjel, na daljnji tretman zbog koronavirusa. Za sada je stabilan, a mi se nadamo da će tako i ostati – ističe Drljević, koji napominje da kod tog pacijenta nije došlo do pogoršanja upale pluća.

Drljević ističe da još uvijek čekaju potvrdu nalaza za jednu osobu kod koje sumnjaju na zarazu sezonskom gripom H1N1, zbog koje na svom odjelu imaju još jednu pacijenticu, ali kod te je pacijentice potvrđena zaraza virusom H1N1.

Što se tiče zaraze koronavirusom, još uvijek imamo dokazano osam zaraženih osoba, od kojih je sedam smješteno u izolatoriju KBZ-a te ovog muškarca na našem odjelu. Testirali smo i jednu trudnicu, za koju postoje indicije na zarazu koronavirusom pa još čekamo nalaz – kaže Drljević te napominje da je to bila prva trudnica u tom kantonu koju su testirali zbog sumnje na zarazu virusom Covid-19.


(Fena)