Petak , 26. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Musli Totaj, vlasnik pekare ''Non-stop'': ''Želimo dati svoj doprinos gradu i ljudima''

img

Maglajlije će u narednim danima u pekari „Non stop“ polubijeli hljeb od 450 grama umjesto 1 KM plaćati 0,50 KM. Prema riječima Musli Totaja, vlasnika pekare, na ovaj korak podstakla ga je trenutna situacija ne samo u Maglaju nego i cijelom svijetu, uzrokovana pandemijom korona virusa.

"Čuo sam da su se neki ljudi žalili da ne mogu kupiti hljeb. Jedan od razloga za smanjenje cijene hljeba je i činjenica da imam zalihe do kraja mjeseca, ali i obećanja dobavljača da neće poskupiti brašno, ulje i šećer, tako da sam odlučio bez neke veće zarade, koliko mogu, dati svoj doprinos gradu i ljudima. Svaki dan je nova situacija i pratimo sve. U našoj firmi 35 radnika zbog smanjenog obima ne dolazi na posao, ali dobiće platu za ovaj mjesec. Nadam se da cijela ova situacija neće uzeti maha i da nećemo biti prinuđeni otpuštati radnike. Ne znamo još kakve korake planira država prema privrednicima", izjavio je za RTV Maglaj vlasnik pekare „Non stop“ Musli Totaj.

Inače, ova firma je i vrlo društveno odgovorna. Nema kulturnog, sportskog ili nekog drugog dešavanja u Maglaju da pekara „Non stop“ ne pomaže njegovu organizaciju, kao i aktivnosti nevladinog sektora. Na ovom gestu zahvalio se i Mirsad mahmutagić, načelnik općine. „Želim se iskreno zahvaliti našem privredniku i sugrađaninu Musli Totaju, direktoru i vlasniku pekare „Non-stop“ na velikom ljudskom potezu, koji je u ovim teškim trenucima iskazao veliko poštovanje i osjećaj prema sugrađanima na način da je snizio cijenu hljeba. Pozivamo i ostale trgovačke subjekte da ne koriste ovu situaciju za povećanje cijena životnih namirnica, već smanje po uzoru na gospodina Totaja“, poručio je načelnik Mahmutagić.


N.Br./maglaj.net