Nedjelja , 31. May, 2020

Koronavirus u Maglaju

3 slučajeva (trenutno)
635 testirano
0 samoizolacija
138 oporavljenih

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Osigurali sadni materijla za korisnike projekta: Dio uroda planiran u humanitarne svrhe (FOTO)

img

U skladu sa novonastalom situacijom i pandemijom koronavirusa Udruženje “Agro-Liješnica” je za dio svojih članova i korisnika projekta "U svom domu uz našu pomoć" obezbjedilo sadni material a sve kroz ReLOaD projekat.

Svjesni smo da će ova situacija potrajati, ali zato imamo priliku pokrenuti na vrijeme poljoprivrednu proizvodnju i pomoći sve one kojima je pomoć potrebna. Nekome ćemo pomoći sadnim materijalom, a poslije drugima gotovim proizvodima”, rekao nam je Elvir Čamić, predsjednik “Agro-Liješnica” i dodao. “Oni koji besplatno preuzmu sadni material preuzimaju obavezu dio prinosa podjele u humanitarne  svrhe onima iz svoga okruženja koji nisu u mogućnosti sebi proizvesti ili zbog starosti ili bolesti. Te količine bile bi simbolične 10-15 % uroda. Nama zdravima to i nije puno, a svim starim i bolesnim itekako će značiti”. Kako je Čamić rekao, ovo je jedinstvena prilika da se ljudima da prilika da proizvode zdravu, domaću hranu, da proizvode za sebe ali i za druge. Time se pomaže socijalno ugrožena kategorija stanovništva.


Rukovodstvo udruženja će nastaviti sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu. Nema ništa ljepše od toga nego biti koristan sebi, svojim bližnjim i cijeloj zajednici. Još jednom hvala UNDP BiH, lokalnim vlastima ReLOaD timu na podršci koju su dali našem udruženju. Želimo da ova pandemija završi što prije i da nam svima bude opomena odgovornijeg ponašanja”, kazao je Elvir Čamić, predsjednik “Agro-Liješnica”.

 
N.Br./maglaj.net