Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Pomoć za online pohađanje nastave: ''DVOR'' donirao 16 tableta (FOTO)

img

Zbog pandemije korona virusa nastava u osnovnim i srendjim školama u cijeloj zemlji organizovana je on line. Neki učenici nemaju problema prilikom praćenja nastave pomoću savremenih tehnologija, međutim neki su suočeni sa ozbiljnim problemima, posebno iz porodica slabijeg imovnog stanja. Kako je ispričala jedna majka, njeno četvero djece, od kojih je jedno srednjoškolac a tri su osnovca, nastavu prati  na dva mala telefona.

Baterije se brzo prazne, dvoje djece prati nastavu, a drugo dvoje čekaju da se baterije ponovno napune da bi prešli zadano gradivo“, ispričala nam je ova majka. Zahvaljujući donaciji Udruženja za opće dobro i edukaciju „DVOR“ iz Sarajeva, koje su Maglajlije dobro upoznale u ovim kriznim situacijama, osigurano je 16 tableta za učenike tri osnovne škole sa područja općine te za štićenike Dnevnog centra za osobe sa posebnim potrebama. „Organizujemo edukacije ali realizujemo različite projekte. Čuli smo da je nekim učenicima, koji namaju tablete i savremenu tehnologiju teško da prate normalno nastavni proces pa smo se odlučili za ovu donaciju“, rekla je za RTV Maglaj Katlin Moj (Kathleen Moy), predsjednica Udruženja. Prema riječima Aide Hadžić, predsjednice Crvenog križa Maglaj, uspostavljena je dobra sadarnja sa Udruženjem „DVOR“.

"Pomažu nam od početka pandemije, već smo imali donacije prehrambenih paketa i pelena za odrasle. 16 tableta je značajna donacija i ja im se zahvaljujem“, dodala je Aida Hadžić. Dobitnici tableta opredjeljeni su u saradnji sa školama, a prednost su imale višečlane i porodice slabijeg imovnog stanja.







 
N.Br./maglaj.net