Utorak , 19. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Održana 17. vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite

img

Danas je održana 17. vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite na kojoj se razmatralo trenutno epidemiološko stanje na području općine Maglaj, kao i izrada Izvještaja o radu tokom epidemije, a po zahtjevu Općinskog vijeća Maglaj.

Zaključeno je da bez obzira na zadovoljavajuću epidemiološku situaciju, opuštanja nema. Građani su i dalje dužni da nose zaštitne maske, te poštuju socijalnu distancu.

„Trenutna epidemiološka situacija na području općine Maglaj je zadovoljavajuća. Mi od 18. maja nemamo novootkrivenih slučajeva korona virusa. U proteklom periodu testirano je na osnovu procjene zdravstvenog stanja pacijenta. Niko od tih testiranih uglavnom nije  bio pozitivan, što ne znači da nema. Mi trenutno nemamo osoba koje imaju takvu vrstu tegoba, simptome, da bi bili testirani, čim se pojavi takva osoba mi ćemo je testirati“, kazao je direktor Doma zdravlja Maglaj dr. Elvir Vehabović.

„Želimo poručiti našim građanima da nema opuštanja, da epidemija još uvijek traje. Moramo maksimalno poštovati mjere koje su na snazi, dakle socijalna distanca, obavezno korištenje zaštitne maske, izbjegavanje bespotrebnih kontakata i tako dalje. Moramo biti disciplinovani dok ovo sve ne prođe. Sve to što budemo radili još izvjesno vrijeme, sigurno će dati pozitivan rezultat kada je u pitanju zdravlje naših sugrađana“, istakao je komandant Općinskog štaba civilne zaštite Mirsad Mahmutagić.


(maglaj.ba)