Srijeda , 24. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

ODMARAJMO U BiH: Ramsko jezero - gdje ti duša pjeva, a oči slave ono što vide (VIDEO)

img

Novinska agencija Patria nastavlja s predstavljanjem turističkih atrakcija i ljepota u Bosni i Hercegovini na kojima možete ugodno provesti ljetni odmor u ovo korona doba.

Nakon Buškog jezera, danas vam predstavljamo akumulacijsko Ramsko jezero, koje prema brojnim ocjenama spada među najljepša u Evropi. 

Čistoćom i rijetko viđenom ljepotom, Ramsko jezero kupit će vas već pri prvom susretu, pa ćete sigurni smo i nakon što koronavirus prođe ovu blagodat Bosne i Hercegovine posjećivati svakog ljeta. 



Smješteno na sjeveru Hercegovine, uronjeno između planinskih vijenaca, Ramsko jezero garantuje vam miran i ugodan odmor. 

Zbog toga su slikari i drugi umjetnici ovo jezero izabrali kao mjesto odmora, inspiracije i nadahnuća. 

Posebna atrakcija su otočići u srcu jezera, pa osim slatke vode i nećete uočiti neku veću razliku u odnosu na odmor na moru. 

Istovremeno, put do Ramskog jezera vodi iz više pravaca, a kojim god da krenete nećete se patiti, jer su prilično uređeni, a neki su i noviji. 

Uređene i čiste plaže nude dovoljno prostora, a vegetacija tik uz plažu dovoljno hlada za malo predaha. 

Kako već rekosmo, voda čistija od većine morskih voda boje najdubljeg Jadrana. 

U blizini jezera postoje i smještajni kapaciteti, etno selo, a u gastonomsku ponudu sami ćete se morati uvjeriti, jer riječima se ne može opisati.

I šta vam više treba kao preporuka da iskoristite još jedan biser domaće ponude u periodu kada vam preko granice ne daju. Zapravo, zašto ovu atrakciju ne koristiti svake godine. 

Ako krenete iz Sarajeva do Ramskog jezera i posluži vas sreća u saobraćaju do Ramskog jezera stići ćete za manje od dva sata, a uz malo više saobraćaja za oko 2 sata i 15 minuta.

Ako ste došli u Mostar ili ste Mostarac, za svega 90 minuta stići ćete do ovog bisera domaće ponude. 

Ramsko je nešto dalje za Krajišnike, pa recimo iz Bihaća dođete za 3 i pol sata, a iz Banja Luke za oko tri sata. 

Ali, kako jučer rekosmo u priči o Buškom jezeru, ništa nije daleko kada putujete svojom državom, jer gdje god stanete da “uhvatite zaraka” svoji ste na svome. 

A Ramsko jezero morate posjetiti, zbog prirodnog mira ovog čovjekovog remek djela.

Uživat ćete sigurni smo.


(Patria)