Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Na maglajskoj Tvrđavi postavljena drvena kućica za prodaju suvenira (FOTO)

img

Zahvaljujući našoj sugrađanki Vanji Crnojević i humanitarnoj organizaciji "Border Free" iz Züricha, na maglajskoj Tvrđavi je montirana drvena kućica koja bi mogla poslužiti za različite sadržaje budućim posjetiteljima.


"Nakon dugog razmišljanja kako bi se naša prelijepa gradina mogla malo oživjeti i pri tome dati našim sugrađanima šansa da ponude svoje proizvode i suvenire koji sami izrađuju, došli smo na ideju naručiti drvenu kućicu. Sa ovim činom smo podržali i stolarsku radionicu "Bajrić" i tako pomogli maglajskoj privredi. Ova gesta, predstavlja prvu fazu pokretanja i ulaganja u cilju stvaranja ponude na maglajskoj Tvrđavi i želimo pokazati da se i sa malim stvarima može potaknuti razvoj našeg grada, a meni je posebno drago što mogu biti mali dio tog napretka", izjavila je Vanja za naš portal.



Ovo nije jedini projekat koji je realizovan u Maglaju u posljednje vrijeme. Vanja Crnojević je sa svojom „Borderfree“ organizacijom odlučila na pomoć u vezi sa infrastrukturom, posebno u selima oko Maglaja. Uložili su sredstva u podizanje potpornog zida u maglajskom selu Tujnica, pošto se tu nalazi rijeka koja nosi cestu tako da predstavlja opasnost za domove i ljude. Također su u saradnji sa Općinom Maglaj i načelnikom Mahmutagićem pokrenuli izgradnju mosta u maglajskom selu Novi Šeher.






maglaj.net