Četvrtak , 24. Sep, 2020

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Asocijacija srednjoškolaca u BiH - Lokalni tim Maglaj realizovao trodnevni projekat pod nazivom ''Dream Team'' (FOTO)

img

Lokalni tim Maglaj, Asocijacije srednjoškolaca u BiH od 27. do 29.7.2020. godine održao je trodnevni projekat pod nazivom "Dream Team".

Koordinatorica projekta je Lejla Hadžić. Projekat je finansiran iz fonda socijalnog dana uz pomoc kojeg se svake godine finansira niz projekata u ASuBiH-u.
Prvi dan ucesnici su podijeljeni u grupe i svaka grupa je dobila odredjeni zadatak kojeg treba rijesiti.

Drugi dan su održane radionice na temu komunikacije, koncentracije i timskog rada.
Radionice su vodile Arnela Tumbić, Emina Hasanić i Lejla Hadžić. Ovim putem se mnogo zahvaljujemo predavacima na izdvojemom vremenun i na predivnim radionicama.

Treći dan su učesnici dobili upotpunosti iste zadatke. Morali su rijesiti problem, ali sada sa novim znanjem kojeg su dobili kroz radionice. Održali smo takmičenje u kojem ekila koja najbolje odradi zadatak osvaja novcanu nagradu u iznosu od 150KM.

Mnogo smo ponosi na ovaj projekat jer smatramo da je mladima potrebno da konstantno rade nesto novo i da razvijaju svoje vještine govora, prezentovanja, koncentracije i komunikacije.
Mladi u oduševljeni radionicama i raduju se ponovnom organizovanju radionica sa Lokalnim timom Maglaj.

Zahvaljujemo se Opštini Maglaj na tome što su nam obezbjedili prostor Delibegovog hana. Također se zahvaljujemo sponzorima projekta: Ćevabdžinica Sehara, Knjižara Nina, Autoškola Bihmax Studio 3D.
maglaj.net