Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Načelnik Mahmutagić upriličio prijem za dosadašnje načelnike općine Maglaj

img

Povodom 18. septembra-Dana općine Maglaj, načelnik Mirsad Mahmutagić upriličio je prijem za načelnike koji su obnašali funkciju  od perioda osamostaljenja BiH do danas. Prijemu su prisustvovali gospodin Sulejman Delić, gospodin Mehmed Bradarić, gospođa Azra Čakrama i gospodin Mehmed Mustabašić. U jednoj ugodnoj, opuštenoj atmosferi prisjećali su se svojih mandata, uspona i padova koje ovaj odgovoran posao sa sobom nosi, te su razmijenili iskustva i ideje.

„Zahvaljujem se sadašnjem načelniku koji je uveo evo jedan civilizacijski korak, da prethodnike koji su radili i obnašali izvršnu vlast u Maglaju skupimo na jedno mjesto i da malo porazgovaramo o svemu, te da podsjetimo emocija, ali i da razmišljamo kako ko može pomoći da napravimo još bolji iskorak općine Maglaj. Sadašnjem načelniku želim uspješan završetak ovog mandata i iskreno od srca želim mu da obnovi isti. Uspjeh, razvoj i napredak traži trud, znanje i odricanje, a toga kod njega zaista ne manjka“, istakao je Sulejman Delić.

„Ja evo prvi put imam priliku da se sretnemo i da primjetim da smo svi ostali prije svega ljudi. Prisjetili smo se šta je ko uradio, šta nije urađeno. Hvala načelniku na lijepoj gesti. Danas je bilo zaista lijepo druženje“, kazao je Mehmed Bradarić.

„Danas smo imali prigodu da se družimo sa sadašnjim načelnikom i ovo je prvi put da se obilježi na ovakav način. Jedna prekrasna gesta. Sjećamo se ranijih dana naših mandata, naših uspjeha i padova, u onome gdje smo bili izuzetno dobri i u onome gdje smo griješili. Razgovor teče u jednoj prijateljskoj, druželjubivoj atmosferi i zaista sam sretna“, istakla je Azra Čakrama.

„Koristim se prilikom da se našem načelniku zahvalim na ovom prijemu. Zaista je lijepo vidjeti ljude koji su radili jedan posao koji je odgovoran, zahtjevan i koji traži angažman 24 sata i da popričamo o svim stvarima koje smo za vrijeme svojih mandata uradili“, kazao je Mehmed Mustabašić.

„Danas smo ovdje bez tri načelnika od perioda osamostaljenja BiH, nisu s nama gospođa Aida Smajić i gospođica Uma Isić koje zbog obaveza nisu uspjele prisustvovati, te rahmetli Ismet Mustabašić koji nažalost više nije među nama. Ja se zaista zahvaljujem svima koji su se odazvali da zajedno popijemo kahvu, razgovaramo, razmjenimo iskustva i ideje. Uz zahvalnost načelnicima koji su danas došli, moja topla preporuka da iduće godine, iduće mandate ko god bude načelnik općine Maglaj, ovo zadrži kao jednu tradiciju. Svako od njih je ostavio svoj trag iza sebe i naravno svako od njih može pomoći kroz svoja iskustva i ideje“, naglasio je načelnik općine Mirsad Mahmutagić.


(maglaj.ba)