Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

U biblioteci otvoren odjel referensne literature (FOTO)

img

Projekat pomogli Fond za bibliotečku djelatnost i Općina Maglaj

Na skromnoj svečanosti, u skladu sa prilikama, u Biblioteci je otvoren odjel referensne literature. Ovom činu prisustvovali su predstavnici kantonalne i lokalne vlasti, kantonalnih biblioteka te jedan broj najvjernijih čitalaca.

Kako je istakla u svome obraćanju direktorica ustanove Nina Bunjevac-Salkić, posebno se u realizaciji ovog projekta angažovala Senada Husaković, inače rukovodilac Odjeljenja za odrasle. „Zahvaljujući Fondu za bibliotečku djelatnost i Općini Maglaj mi smo realizovali ovaj projekat. Odjel prikuplja stručnu literaturu, posebna i specijalna izdanja, enciklopedije, riječnike i leksikone koji se ne iznose iz prostorija biblioteke ali su korisnicima dostupni i čitaonici. Prisustvo naših kolega i kolegica iz biblioteka sa područja ZDK iskoristićemo i za održavanje redovne sjednice Udruženja bibliotekara“, rekla je Bunjavc-Salkić.

 

Mirsad Mahmutagić, načelnik općine i Dženana Hadžiedhemović, predsjednica Upravnog odbora ustanove, pohvalili su angažman biblioteke i njihovo stalno osluškivanje potreba čitalaca, što je poručio i Marinko Tokić iz Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK. Mnogi ljubitelji knjige kao i bibliotekari poručuju da biblioteke imaju budućnost. Sve je do nas. Jer, sa izuzetkom putovanja, knjige predstavljaju najširi, najbogatiji i najljepši pogled na svijet. 






N.Br./maglaj.net