Utorak , 13. Apr, 2021

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Nova ubjedljiva pobjeda nogometaša Vis ''Simm Bau'' Kosova

img

Derbi 13. kola Prve lige FBiH odigrali su jučer NK Vis Simm Bau i NK Jedinstvo. Bilo je čak 3:0 za domaće koji su tako potvrdili svoje visoke ambicije, dok je Bišćanima ovo bio treći vezani poraz.

Iako se očekivalo dosta naboja, na kraju scene koje samo možemo poželjeti. Iz Jedinstva su imali samo riječi hvale za gostoprimstvo koje su doživjeli od čelnika NK Vis Simm Bau, tima iz Kosove kod Maglaja koji je prošle sezone izborio plasman u Prvu ligu FBiH.

Čestitke ekipi NK Simm Bau na zasluženoj pobjedi. Sudijskoj trojci na odličnom suđenju, a posebne čestitke predstavnicima kluba na fenomenalnom dočeku, na visokom nivou“, kazao je predsjednik NK Jedinstvo Aldin Kulenović.

Mirza Mujkanović, prvi čovjek ambicioznog kluba iz Kosove, bio je posebno sretan. Mujkanović je donio nešto novo u bh. nogomet. Ne želi 'prljave' igre, 'ratove', a svoja sredstva ulaže u bh. nogomet. Želi uspjeh, velike i pozitivne priče.

U Kosovi se radi i stadion, Mujkanović ne želi biti neko ko će par sezone 'plesati' ligom i nestati.

Bila nam je čast ugostiti naše prijatelje iz daleke Krajine. Sretan vam put i vidimo se u našoj lijepoj Krajini“, odgovorio je Mujkanović.

NK Vis Simm Bau je mali klub, ali gospodski maniri ne izostaju. Mali znaju biti veliki, vrlo često.


(SportSport.ba)