Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Malik Tutan iz Novog Šehera ima neobičan i zanimljiv hobi (FOTO)

img

Za mikrorezbarenje trebaju velika preciznost i strpljenje

Nismo mogli a da na društvenim mrežama primjetimo objave Tutan Malika (21) iz Novog Šehera koji se bavi upravo mikrorezbarenjem. Na vrhu jedne grafitne olovke Malik stavara minijaturne skulpture.

On sam kaže da mu je mikrorezbarnje terapija od realnosti koja ga okružuje. Ispričao nam je da ga umjetnost interesuje otkako zna za sebe. Za mikrorezbarenje se zaintersovao kada je prvi put na TV-u gledao bh umjetnika Jasenka Đorđevića, bilo mu je fascinantno i odlučio se sam oprobati. Prvu skluplturu napravio je još 2017.godine. Rezbari kad god ima slobodnog vremena, a koristi posebnu vrstu skalpela u obliku bodeža. Ideja, otkrio nam je, ima napretek.

Jedno od njegovih intersovanja je i umjetnička fotografija a kako zbog posla puno putuje, to se vidim i na njegovim fotografijama. Malik je srednju školu za zavarivača završio u Žepču, a trenutno radi za firmu GMC sa Usore.

Njegov posao je terenski i nije vezan za našu zemlju. Sada ga očekuje nešto više od pola godine terenskog rada u Izraelu. Obećao nam je da ćemo po njegovom povratku u Novi Šeher pripremiti i opšriniju priču, a do tada, vjeruje, trebao bi još više napredovati u svome lijepom i neobičnom hobiju.












N.Br./maglaj.net