Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Maglaj uoči Valentinova: U biblioteci organizovali spoj naslijepo s knjigom

img

U februaru smo za koji mnogi kažu da je i mjesec ljubavi, a običaji darivanja zaljubljenih za Valentinovo česti su i u našim krajevima. Kažu da ljubav nema cijenu, pa ipak za ovaj praznik puno se kupuje i troši. Bilo da se radi o skromnom poklon, jednoj ruži, čokoladi ili velikom buketu, troši se.

U maglajskim parfimerijama i cvjećarama spremni su za Valentinovo. U cvjećari „Bonsai“ su nam rekli da se cvijeće kupuje i drugim povodima, ali ipak najviše 14.februara. „Kupuje se za rođendane, u povodu rođenja djeteta ili godišnjice braka, ali najviše se kupuje za Valentinovo. Kupuju svi, i mladi i stari, a najviše crvene ruže“, rekla nam je Fadila Smajić, vlasnica cvjećare „Bonsai“. Da je Valentinovo osjeća se već nekoliko dana, rekla nam je vlasnica parfimerije „Dinka“ Jasminka Softić, a i ovdje su spremno dočekali praznik. Puno je toga što bi moglo obradovati voljene – od nakita pa do kvalitetnih parmefa. „Meni je drago da se pažnja poklanja i drugim danima, a ne samo 14. februara“, dodala je vlasnica parfimerije „Dinka“. U cvjećari „Orhideja“ već nekoliko dana primaju narudžbe. „Najviše se kupuju crvene ruže, ali i drugo cvijeće u crvenoj boji, simbolu ljubavi. Ima još romantičnih osoba, a najvećih buket koji sam napravila jednom prilikom imao 94 ruže. Jedna ili stotinu ruža, važna je pažnja“, ispričala nam je Sabaheta Mašić, vlasnica cvjećare „Orhideja“.


U biblioteci čitaocima ponudili najljepše ljubavne romane

 

U maglajskoj biblioteci organizovali su spoj naslijepo i to s knjigom. „Našim korisnicima mjesec ljubavi odlučili smo uljepšati novim sadržajem. Pripremili smo tridesetak ljubavnih romana, a knjige smo zamotali u neproziran papir. O kakvim se knjigama radi korisnci ne znaju, mogu tek naslutiti na osnovu kratkog sadržaja koji je napisan na jednom crvenom srcu. Nadam se da će naši čitaoci uživati u svome spoju naslijepo s knjigom, a ko zna možda se i neko zaljubi u svoju knjigu pa mi nestrpljivo čekamo njihove utiske“, pojasnila je Eldina Muminović, uposlenica Biblioteke.


N.Br./maglaj.net