Petak , 26. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Maturanti 47.generacije Gimanzije ''Edhem Mulabdić'' Maglaj proslavili matursko veče (FOTO)

img

Učenik generacije Benjamin Brkić

Maturanti Gimnazije „Edhem Mulabdić“, njih 35, proslavili su matursko veče. Bilo je lijepo i svečano, ali i u skladu sa prilikama i epidemiološkim mjerama. Magajskim gimnazijalcima i gimnazijalkama 47. generacije školovanje će ostati obilježeno pandemijom, mjerama, zabranama, ograničenjima, ostali su bez maturalne ekskurzije koja se pamti cijeloga života, ali bogatiji za prijateljstva koja će potrajati decenijama.

Okupljanje je počelo u školi, gdje je upriličen kraći program, otpjevane su pjesme „Plavog orgestra“ i Bajage bez kojih se ne mogu zamisliti okupljanja onih koji završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje, a gimnazijalac Mahir Rešidović svojim nešto starijim kolegama i kolegicama poklonio je pjesmu. „Ponos je vidjeti vas večeras ovdje. Čestitam na svemu što ste postigli i želim vam puno sreće u budućem životu. Odajem priznanje i vašim razrednicama Maidi Hadžizulfić i Amri Muratović jer nije lako odgajati djecu četiri godine“, rekla je direktorica Gimnazije Amela Hidić. I tokom ove mature vidjeli smo lijepe, svečane haljine, a maturanti i maturantice odlučili su se kako za svečana izdanja, tako i za kombinacije koje će moći nositi i kasnije.



Učenik 47. generacije je Benjamin Brkić. Osim što je tokom četverogodišnjeg školovanja bio odličan učenik sa svim zaključnim peticama, imao je primjerno vladanje te je učestvovao na takmičenju iz informatike, potom osvojio prvo mjesto na regionalnom i drugo mjesto na državnom takmičenju u Spelling bee, bio je jedan od organizatora IT Challenge i učesnik u svim sportskim aktivnostima. Drugorangirana u ovom izboru bila je Lejla Vardo, a trećerangirani Kenan Ćatić. Nakon kraćeg okupljanja u školi, maturanti su kraj svoga školavanja obilježili i puštanjem balona na kojima su bile ispisane njihove lične poruke. U defileu, praćeni svojim profesorima, prošli su kroz grad a ispratili su ih njihovi roditelji i građani. Maturanti su svoje matursko veče proslavili u  bašti jednog ugostiljkog objekta u gradu, a poštivanje mjera pratili su pripadnici PS Maglaj.

























N.Br./maglaj.net