Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

U toku rekonstrukcija dijela ulice Srebreničkih žrtava rata (FOTO)

img

Počeli su radovi na sanaciji i rekonstrukciji ulice „Srebreničkih žrtava rata“ od mosta u naselju Liješnica do kraja podvožnjaka, odnosno na južnom izlazu iz Maglaja u neposrednoj blizini komapnije „Natron-Hayat“ u dužini od 215 metara. Zbog radova na snazi je potpuna obustava saobraćaja za pješake i motorna vozila u oba smjera. Vrijednost radova koji su povjereni lokalnoj firmi „Hajdić“ doo je blizu 112 hiljada KM.

Izvođači radova nadaju se lijepom vremenu

Za izvođenja planiranih radova izvođač ima 45 dana.

Trenutno se rade grubi građevinski radovi, skida se stari asflat i vrši mašinski iskop kompletne stare dionice i starih slojeva. Ono što nam slijedi je proširenje za budući trotoar, a prema projektnoj dokumetaciji i izgradnja potpuno novog odvodnog sistema. Drago mi je da je lokalna vlast na čelu sa načelnikom Mirsadom Mahmutagićem iznašla sredstva da se na kvalitetan način konačno riječi južni ulaz u grad. Uz novi most i dio saobraćajnice ispod podvožnjaka, za rekonstrukciju ostaje još dio ulice od „Natron Hayata“ do benzinske pumpe Energopetrol“, pojasnio je Jasmin Sadiković, tehnički direktor doo „Hajdić“.


Izvođači se nadaju da će im vrijeme ići na ruku i da neće biti većih padavina koje bi mogle poremetiti tok izvođenja radova. Takođe, na radove upozoravaju i postavljeni saobraćajni znakovi, a građani su zamoljeni za strpljenje. „Rekonstrukcija je planirana u dvije faze. U prvoj ćemo raditi do skretanja za put koji vodi prema depniji Nekolj, a u drugoj fazi ispod podvožnjaka gdje planiramo otvoriti sve radove“, dodao je Sadiković. Mještani živi ne ovom području vrlo su oprezni ali i strpljivi, kako su nam rekli. „Za svake jače kiše ispod podvožnjaka se ne može proći, toliko vode bude. Asfalt je bio oštećen, teško je bilo i za vozače i pječake. Sada bi trebalo biti bolje za sve“, kazao nam je Hasan Salkić iz Liješnice.


N.Br./maglaj.net