Četvrtak , 18. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Iz Mješovite srednje škole Maglaj ispratitli 69. generaciju maturanata

img

Školovanje je završilo i 116 maturanata 69. generacije Mješovite srednje škole. Maturanti su sa najljepšim željama ispraćeni uživot koji je pred njima: da oni koji nastavljaju školovanje upišu i završe odabrane fakultete, a ostali što prije pronađu posao.

U holu škole organizovana je, kako je rekla direktorica Samira Mujkanović, skromna i simbolična svečanost. Nažalost, zbog pandemije i ograničenja, svečanosti dodjele diploma najboljim od najboljih i proglašenju učenika generacije, nisu mogli prisustvovati svi učenici, ova generacija školovanje će pamtiti po on line nastavi, maskama, distnaci, oni su iz škole izašli bez maturske ekskurzije i večeri.



Bili ste dobri i vrijedni učenici, društveno odgoorni i humani, uspješni u školskim i drugim aktivnostima, promovisali ste sebe i svoju školu. Vaši profesori su jednako cijenili vaše akademske i sportske uspjehe“, poručila je Samira Mujkanović, direktorica MSŠ Maglaj. Za laskavo priznanje „Učenik generacije“ konkurisala su 23 učenika, a njih pet, koji su imali odličan uspjeh, primerno vladanje ali i sve petice tokom školovanja: Danis Bradarić, Almina Kalabić, Ajla Omić, Tarik Suljaković i Benjamin Uzunović ušlo je u najuži izbor. Nakon što je bio učenik generacije u osnovnoj školi, Danis Bradarić je i učenik 69. generacije Mješovite srednje škole.



Danis je nesebično pomagao drugim učenicima, poštovao svoje profesore, osvajao nagrade na kantonalnim takmičenjima iz fizike te predstavljao školu na jednom od Federalnih takmičenja. Danis je aktivan i u nevladinim organizacijama a zajedno sa Nedžadom Smajlagićem predstavnik je naše zemlje u projektu stručne prakse u EU, rečeno je prilikom dodjele nagrade. Na svečanosti u školi dodjeljena su i priznanja „Ponos generacje“ za 18 učenika i učenica koji su školovanje završili odličnim uspjehom i imali primjerno vladanje, a takodje su dodjeljene i zahvalnice učenicima za angažaman u vannastavnim aktivnstima.


N.Br./maglaj.net