SPORT
 

U Fojnici održane 14. Sportske igre RVI FBiH: Zeničko-dobojski kanton opet sveukupni pobjednik

Datum: 09.10.2017 | 08:58


Broj pregleda: 455Savez ratnih vojnih invalida Zeničko-dobojskog kantona sa 46 bodova sveukupni je pobjednik 14. Sportskih igara RVI Federacije BiH, koje je ovog vikenda uspješno u Fojnici organizovao federalni Savez RVI, pod pokroviteljstvom Ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, a tehnički domaćin bio je Savez RVI Srednjebosanskog kantona. Sportisti ZDK četvrti put uzastopno su bili najbolji na ovim igrama pa im je pehar sveukupnog pobjednika trajno ostao u vitrinama.

U konkurenciji oko 300 sportista iz sedam kantona većeg bh. entiteta, ekipe iz ZDK prva mjesta su osvojile u sjedećoj odbojci, streljaštvu i bacanju kugle, drugoplasirani su bili u malom nogometu, stonom tenisu i šahu, a četvri u pikadu i ribolovu. Uz pobjedničke pehare uručene su im i medalje, a od organizatora igara i predstavnika resornog federalnog ministarstva te federalnog Saveza RVI došle su čestitke za ostvarene rezultate kao i želje da se, kako reče predsjednik Saveza RVI F BiH, Esad Delić, ovi odabrani predstavnici armije od 30-ak hiljada ratnih vojnih invalida BiH do godine opet sretnu u zdravlju i sreći.

Heroji u ratu, branioci koji su dijelove svojih tijela utkali u temelje domovine kad je bilo najteže i na ovaj način su, kroz takmičenja i druženje pokazali sportski duh, ljudsko dostojanstvo i spremnost da se nastave uspješno boriti i sa životnim problemima u miru.


RTV Zenica
NAJNOVIJE

23.03.2018. | 11:00

Besplatan ulaz na utakmicu RK Maglaj - RK Vogošća PH za sve omladinske selekcije klubova sa područja općine Maglaj

23.03.2018. | 10:52

''Meč Bugarska - BiH će se igrati, očistit ćemo snijeg'' (FOTO)

23.03.2018. | 09:48

Upitno odigravanje utakmice Bugarska - BiH 
 NAJČITANIJE - 30 dana
 AKTUELNE VIJESTI
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.