VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

Dodijeljene nagrade za Najljepše dječije pismo u 2017. godini, drugo mjesto pripalo Adni Međić iz Maglaja

Datum: 11.10.2017 | 16:31


Broj pregleda: 744Jozo Naletić, učenik Druge osnovne škole iz Širokog Brijega, po ocjeni stručnih žirija oba operatera na čelu s književnicima Hadžemom Hajdarevićem i Draganom Marijanovićem, usuglasio je da je njegovo pismo najljepše. Drugo mjesto osvojilo je pismo Adne Međić, učenica Prve osnovne škole iz Maglaja, dok je treće mjesto zauzelo pismo Lucije Kordić, učenica OŠ "Fra Didaka Buntića" iz Čitluka.

Poštanski operateri dodijelili su im i vrijedne nagrade od onih novčanih (300 KM prvoplasiranom, 200 KM drugoplasiranoj učenici i 100 KM trećeplasiranoj učenici), te svima po tablet računar i još neke prigodne poklone.

Nagrade su dodijeljene povodom 46. međunarodnog takmičenja u pisanju pisama za 2017. godinu i to u danu kada se širom svijeta obilježava 9. listopad, tj. Svjetski dan pošte. Tema ovogodišnjeg 46. međunarodnog takmičenja u pisanju pisama bila je pod nazivom "Zamisli da si savjetnik generalnom tajniku Ujedinjenih naroda. S kojim svjetskim problemom bi mu pomogao da se suoči i kako bi mu savjetovao riješiti ga?".

Nagrađeni su i nastavnici maternjeg jezika učenika i učenica najljepših pisama s po 100 KM, a to su Stanka Zovko iz Druge osnovne škole Široki Brijeg, Edina Ibraković iz Prve osnovne škole Maglaj i Silvana Prusina iz OŠ "Fra Didaka Buntića" iz Čitluka.

Na ovogodišnje takmičenje stiglo je više od 400 pisama, a po odluci stručnih žirija BH Pošte i HP Mostar među deset najboljih su i pisma Amine Cerović (OŠ "Isak Samokovlija", Sarajevo), Tare Milinković (OŠ "Vladimir Nazor", Čapljina), Muhammeda Halilovića (OŠ "Skender Kulenović", Zenica), Adne Alihodžić (OŠ "Musa Ćazim Ćatić", Sarajevo) i Mirne Sučić (OŠ "Stjepan Radić", Prisoje).

Najkreativnijim pismima proglašeni su radovi Dunje Ginzburg, učenica OŠ "Musa Ćazim Ćatić" iz Sarajeva, i Davida Aničića, učenik Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama iz Mostara.

Prigodne poklone od poštanskih operatera dobili su i ostali nagrađeni učenici, kao i dvoje učenika čija su pisma proglašena najkreativnijima.

Inače, najbolje pismo dalje predstavlja BiH na 46. međunarodnom takmičenju.


(Oslobođenje)
NAJNOVIJE

23.03.2018. | 16:06

FOTO: Uskoro otvaranje zgrade za specijalnu policiju MUP-a ZDK

23.03.2018. | 15:45

U ponedjeljak počinje proljetni raspust u ZDK

23.03.2018. | 15:44

Srednjoškolci iz cijelog ZDK na sastanku u Zenici (FOTO) 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.