VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

FOTO: Juratović i Bogićević govorili na okruglom stolu u Maglaju

Datum: 08.01.2018 | 16:44


Broj pregleda: 930Poslanik njemačkog Bundestaga Josip Juratović i bivši član Predsjedništva SFRJ Bogić Bogićević bili su gosti Okruglog stola, koji je okupio veliki broj posjetilaca.

Općinski načelnik je na samom početku predstavio goste i teme Okruglog stola, nakon čega se prisutnima obratio gospodin Juratović.

Dobio sam utisak da ste na pravom putu i da imate dobre planove za budućnost u Maglaju. Moramo shvatiti da smo država i društvo upravo mi, te da tako i odlučujemo o svojoj sudbini. Došlo je vrijeme kad moramo dati sve od sebe da u prvi plan dolaze najsposobniji, a ne najpodobniji, te da obrazovanje bude ključ svega. Vi imate dobre i sposobne ljude, koji mogu mnogo toga dati ovoj zemlji, samo kada bi se pitali šta zajednički mogu svi učiniti za tu zemlju“, istakao je gospodin Juratović.

Većina prisutnih razmijenila je mišljenje u vezi predstavljenih tema, te su postavljali pitanja na koja je poslanik njemačkog Bundestaga vješto odgovarao.

Također, gospodin Bogićević pozdravio je prisutne, zahvalio se na pozivu i naglasio:

Dragi moji, Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država, ali nije još uvijek priznata od svojih građana i vlasti, koje ovaj narod bira. Trebamo početi misliti svojom glavom, dragi državljani Bosne i Hercegovine, bez obzira na ime i prezime, preuzimajte odgovornost za svoju državu, a mi stariji ćemo se pomaći. Ovo je vaše vrijeme.“

Načelnik Mahmutagić se zahvalio na prisustvu gostima u ime Općine i građana Maglaja, te pohvalio energiju, snagu, znanje i iskustvo koje su svojim govorima svima predstavili.
(maglaj.ba)
NAJNOVIJE

19.04.2018. | 15:43

Prognoza vremena do kraja aprila

19.04.2018. | 14:27

CIK: Sa biračkog spiska izbrisano 4.000 preminulih osoba

19.04.2018. | 11:55

JAVNI OGLAS za imenovanje tri člana Općinske izborne komisije Maglaj 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.