VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

Protest radnika Željezare, blokiran saobraćaj na Magistralnom putu M-17

Datum: 10.01.2018 | 14:38


Broj pregleda: 530


FOTO: Zenicainfo.ba

U 13 sati prekinut je protest radnika Željezare na blatuškoj petlji, koji je održan nakon što je radničkoj povorci zabranjen izlazak na Magistralni put M-17, saznaje ZenicaInfo. Nakon toga, kolona radnika zaputila se, preko Bulevara prema Radakovu. Kod petlje na ulazu u Zenicu, uprkos jakom policijskom prisustvu, od 14 sati blokiran je saobraćaj u oba pravca. Stvaraju se duge kolone vozila i gužve na alternativnim putnim pravcima.

Radnici su razočarani neuspjehom sastanka, koji je jutros u Direkciji Željezare, zakazao gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Sastanku se, iako zvanično pozvani, nisu odazvali federalni zvaničnici. Prilikom susreta gradonačelnika sa predstavnicima Sindikata Željezare Zenica, nedolazak federalnih zvaničnika okarakterisan je kao nebriga vlasti za obespravljene radnike zeničke Željezare.

Stotinjak radnika Željezare Zenica jučer je blokiralo Magistralni put M-17, nakon povratka sa protesta u Sarajevu, gdje im se nije obratio niko iz Federalne vlade.

Nezadovoljstvo željezaraca kulminiralo je nakon što je objelodanjeno da je izgubljen posao pružanja usluga ishrane zaposlenicima ArcelorMittal-a, pošto je ova kompanija sklopila ugovore sa dvije privatne firme.


(RTV Zenica)
NAJNOVIJE

19.01.2018. | 09:37

Projekt USAID-a Invest dijaspora: Prvih 13 kompanija dobilo sredstva

18.01.2018. | 16:45

Javna rasprava o Nacrtu Odluke o bezbjednosti/sigurnosti saobraćaja na putevima općine Maglaj

18.01.2018. | 13:27

Imaš dva`est feninga? 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.