VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

''Nismo se za ovo borili!''

Datum: 02.03.2018 | 10:19


Broj pregleda: 2641Borismo se za državu u kojoj će vladati demokratija i u kojoj će narodu biti živjeti čast, nismo se nadali da ćemo ovoliko nisko pasti. Ali da znate saborci moji, vi što izginuste i život položiste a i mi ranjeni, neki bolesni, sada znamo da se izborismo za državu koja je dobra samo za vlast u kojoj oni pljačkaju, haraju i lažu narod na sav glas. Za njih nema suda, jer sud je samo za za borce, za obični narod kad odsjeku koji grabić ili ne daj Bože hrast.

Ovi što su na vlasti ne brinu ni za borce ni za radnike niza za penzionere niti za nezaposlene. Oni kažu, eto vam kontejneri pa tamo i vi sebi potražite spas.

Oni što su mladi i školovani, oni su pametni, ne pitaju vlast nego širom Evrope i Amerike traže sebi spas.

Oni koji su ostali, a ovdje ne mislim na vlast, nego na obični narod, obične smrtnike sa malim platama i penzijama koji po kontejnerima traže spas. Onim što se boriše i kobajagi ostadoše zdravi, nemaju ni penziju, ni platu, ni borački dodatak, a kako bi i dobili, mora nešto ostati za vlast, njima sve treba.

Ova vlast za koju smo se mi borili i za koju smo državu stvorili misli samo na sebe i svoje jatake i misle da nezaposleni borci i njihova djeca mogu da žive od have i vode i da ne treba da se bave sportom ni da idu u dobre škole, niti jedu čokoladu jer ko su oni da to zahtijevaju, šta će ostati njima i njihovim slugama.

I da znate saborci moji, vi što izginuste da ste živote dali, da se možete vratiti i vidjeti kakva nam je država i vlast za koju ste se borili i život dali, sigurno bi se pokajali.

Žao mi je svih vas što ste život džaba dali ali ni vi ni mi što smo živi u to vrijeme kada smo se borili, samo smo na dobro mislili. Da smo znali u to vrijeme bi drugačije razmišljali pa lopovima na vlast ne bi dali.

Sad ostade samo da vas žalimo, da nastavimo uz lopovsku vlast da živimo kako znamo i umijemo i da se snalazimo da život do smrti preživimo.

Nek vam je rahmet golem saborci moji a mnogima u vlasti za sve ovo neka je na čast što dozvoliše da borci koji su stvorili državu za njih, na ulici sa radnicima, penzionerima i nezaposlenima traže pravdu i spas.

Da i dalje ne bi bilo ovako, saborci moji i ostali Bosanci i Hercegovci ma koje vjere bili, savjetujem vam da se sad ponovo borimo ali ovaj put ne puškom nego pameću.

Izađimo svi na sljedeće izbore i srušimo ovu lopovsku vlast, izaberimo one mlade, školovane, pametne i poštene koji će misliti na svoju državu i svoj bosanskohercegovački narod. Ljude koji će raditi u interesu države a ne samo za svoj lični interes. Dreagi moji saborci i ostali Bosanci i Hercegovci ma koje vjere bili, mi ovaj rat moramo dobiti da bi nam država bila bolja a djeca i unučad sretnija.

Mislite na budućnost sebe i svoje države!


Omer Hasanić (Kapetan Hegel), Maglaj 02.03.2018.
NAJNOVIJE

23.03.2018. | 16:06

FOTO: Uskoro otvaranje zgrade za specijalnu policiju MUP-a ZDK

23.03.2018. | 15:45

U ponedjeljak počinje proljetni raspust u ZDK

23.03.2018. | 15:44

Srednjoškolci iz cijelog ZDK na sastanku u Zenici (FOTO) 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.