VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

Kantonalna uprava ZDK obilježila Dan civilne zaštite

Datum: 13.03.2018 | 08:33


Broj pregleda: 191Povodom prvog marta Dana Civilne zaštite, Kantonalna uprava Zeničko-dobojskog kantona organizovala je svečanost na kojoj su sumirani rezultati rada, te dodjeljena priznanja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama.

Priznanja su dodjeljena za uloženi rad, zalaganje i ostvarene rezultate u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

S obzirom da u proteklih godinu dana nismo imali prirodnih nesreća taj period smo iskoristili da ojačamo strukture zaštite i spašavanja, te da provodimo obuke i opremanje. U protekloj godini imali smo pet takvih obuka za različite službe. Na taj načim htjeli smo da podignemo našu obučenost i gotovost, a također u prošloj godini izdvojili smo značajna sredstva za opremanje općinskih službi, ali i kantonalne službe, – kazao je direktor Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

Pismene pohvale ovom prilikom dobili su:

Džavid Aličić, Načelnik Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK, Ferid Mujčić, DVD Breza, Senahid Ibrahimović, DVD Olovo, Merisa Kaljanac, CZ Olovo, Arif Mujkanović i Enes Arifagić, Profesionalna vatrogasna jedinica Maglaj, Dobrovoljo vatrogasno društvo Doboj Jug.Pismenim zahvalnicama nagrađeni su:

Sportsko-rekreativni klub Bosna Zenica, članice Službe za spašavanje na vodi i pod vodom, te sa visina iz Zavidovića i to Udruženje rafting klub Krivaja i Sportski i naučno-istraživački klub Atom.


(RTV Zenica)
NAJNOVIJE

23.03.2018. | 16:06

FOTO: Uskoro otvaranje zgrade za specijalnu policiju MUP-a ZDK

23.03.2018. | 15:45

U ponedjeljak počinje proljetni raspust u ZDK

23.03.2018. | 15:44

Srednjoškolci iz cijelog ZDK na sastanku u Zenici (FOTO) 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.