VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

Uspostavljen normalan režim rada ugljenog kotla u kompaniji Natron-Hayat Maglaj

Datum: 13.04.2018 | 15:45


Broj pregleda: 2600Kao što je u lokalnom okruženju poznato, a sa čime su bile upoznati svi nadležni organi, u Društvu „Natron-Hayat“ d.o.o. Maglaj se u toku prethodnog mjeseca obavljao proljetni generalni remont postrojenja u kojem je učestvovao najveći dio personala „Natron-Hayata“, ali na kojem su bila angažovana i mnogobrojna treća lica. Nakon uspješno okončanih radova, startalo se sa redovnom proizvodnjom.

Nažalost, u dijelu energetskih postrojenja došlo je do nezgode koja je onemogućila redovan rad mlina broj 1, te se moralo pristupiti posebnom režimu rada koji podrazumijeva rad sa mlinom 2 i pomoćnim gorivom mazutom. Ovaj režim je ograničenog perioda. Kao rezultat navedenog, moralo je doći do povećane emisija čestica u atmosferu o čemu su dostavljena obavještenja nadležnim organima. Ova situacija je vrlo ograničenog perioda, svi naši kapacitetii su iskorišteni za što brži završetak sanacije i popravke, angažovani su i vanjski suporti, ne samo zbog lokalne zajednice nego i zbog obezbjeđenja normalnih uslova rada cijele fabrike i troškova koji nas dodatno terete u ovom režimu rada sa mazutom.

O detaljima ovakvog privremenog režima rada obaviješteni su svi mjerodavni lokalni i federalni organi u skladu sa zakonskim obavezama, uključujući i nadležnu inspekciju.

Žalimo zbog neugodnosti koje stanovništvo osjeća, te sa sigurnošću možemo prenijeti da ovakvi poremećaji nisu subjektivne prirode, da isti takođe zahtijevaju intervencije u tehničkom smislu koje povećavaju tekuće troškove, ali i da s druge strane nema ništa zabrinjavajuće za zdravlje ljudi.

Radovi na sanaciji mlina 1 su završeni i ponovo je uspostavljen normalan režim rada ugljenog kotla, saopšteno nam je iz maglajskog giganta.


maglaj.net
NAJNOVIJE

19.04.2018. | 15:43

Prognoza vremena do kraja aprila

19.04.2018. | 14:27

CIK: Sa biračkog spiska izbrisano 4.000 preminulih osoba

19.04.2018. | 11:55

JAVNI OGLAS za imenovanje tri člana Općinske izborne komisije Maglaj 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.