Subota , 03. Dec, 2022

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Žarko Pribaković i Emina Bajtarević pobjednici festivalskih večeri 50. Studentskog ljeta u Maglaju


img

 

Značajnih 50 godina Studentskog ljeta u Maglaju obilježeno je na svečan način. Pod palicom šefa orkestra profesora Amira Muharemovića publici se predstavilo 18 interpretatora na Večeri narodne muzike i 19 interpretatora na Večeri zabavne muzike. Maglaj je obje noći bio najraspjevaniji grad u cijeloj regiji.

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić otvorio je festivalske večeri i istakao: „Studentsko ljeto je brend koji traje u BiH 50 godina i to je zaista velika stvar. Kada to sve realizuje i podržava jedna mala čaršija kao što je Maglaj, onda je to još više značajno. Želim da svi iz Maglaja ponesu najljepše uspomene, a vjerujem da smo u tome zaista uspjeli.“

Organizacioni odbor činili su predsjednica Eldina Mehinagić, PR Festivala Arnela Tumbić, prof. Benjamin Hasanić i Dragomir Dunđer.

Ovogodišnji stručni žiri sačinjavali su; predsjednik stručnog žirija Jovan Adamov (kompozitor, aranžer, producent), prof. Ahmo Muharemović i prof. Enisa Hajdarević Šojko. Žiri novinara činili su: Hajdar Arifagić, Nejra Bradarić, Branka Bukovec i Dragan Pejčić. Voditelji Festivala bili su Maja Miralem i Armin Redžić.

Na Večeri narodne muzike titulu pobjednika ponio je Žarko Pribaković iz Bačke Topole, dok su drugo mjesto osvojili Azur Mehmedović iz Tuzle i Olja Babić iz Bratunca, a treće mjesto pripalo je Kristijanu Demjanskom i Dajani Vasiljković. Nagradu "Selver Pašić" za najljepše otpjevanu sevdalinku dobio je Faris Mahinić.

Žiri novinara prvo mjesto dodijelio je Anđeli Stanković iz Prokuplja, drugo mjesto Amini Bajramović iz Zenice, a treće mjesto podijelili su Dario Čunko iz Zagreba i Mila Pavlović iz Valjeva. Prva nagrada publike pripala je Maglajki Benisi Hasić, dok je drugoplasirana bila Tamara Kovačević iz Beograda, a treće Kristijan Demjanski iz Berova.

Publika je prvu festivalsku večer uživala uz poznatog bosanskohercegovačkog pjevača Nihada Alibegovića.

Pobjednica Večeri zabavne muzike je Emina Bajtarević iz Kaknja. Drugo mjesto stručnog žirija pripalo je Aleksandru Simiću i Omaru Džaferoski iz Skopja, a treće mjesto Elmedini Laličić iz Goražda i Anđeli Korugi iz Novog Sada. Nagrada “Dinko Čizmić” za najemotivniju izvedbu dodijeljena je Lauri Kovačević iz Đurđevca.

Žiri novinara prvo mjesto dodijelio je Jure Brkljači iz Zadra, drugo mjesto Stjepanu Lach iz Virovitice i Lini Cigler iz Ravne na Koroškem, a treće mjesto Šejli Hujdur iz Bugojna.

Prvoplasirani od strane publike bio je Aleksandar Simić iz Mionice, drugoplasirani su bili Ivan Simić iz Valjeva i Omar Džaferovski iz Skopja, dok je treće mjesto pripalo Ivanu Iliev iz Skopja.

Povodom 50 godina najstarijeg Festivala u BiH, publika je nagrađena poklon paketima brojnih sponzora, te putovanjima u Istanbul.

Veliko hvala svim posjetiocima festivalskih večeri 50. jubilarnog Festivala "Studentsko ljeto 2022."

VIDIMO SE IDUĆE GODINE NA 51. FESTIVALU "STUDENTSKO LJETO"!