Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Ministar Dizdar i Općinski načelnik Maglaj potpisali ugovore o udruživanju sredstava za četiri projekta


img

 

Nerin Dizdar, ministar Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Mirsad Mahmutagić, Općinski načelnik Maglaj potpisali su danas ugovore o udruživanju sredstava za četiri projekta, koja se odnose na izgradnju putne infrastrukture i mostova.

Općinski načelnik Maglaj zahvalio se na podršci i prepoznavanju  problema s kojim se susreće povratnička populacija.

"Ugovori o udruživanju sredstava između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Općine Maglaj odnose se na izgradnju lokalnih puteva i mostova u nekoliko povratničkih naselja. Realizacijom ugovora višestruku korist donosimo porodicama koje se nalaze u mjesnim zajednicama: Ravna, Oruče, Moševac i Kosova. Zahvalan sam Ministru Dizdaru što je prepoznao potrebe ljudi u Maglaju i ovo je jedan novi pristup koji nas je sve obradovao, a koji znači direktnu podršku održivom povratku u općini Maglaj", kazao je Općinski načelnik.

Ministar Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica istaknuo je da se potpisivanjem ovih ugovora ističe podrška općini Maglaj.

„Cilj projekta je da Ministarstvo pokaže podršku Maglaju, povratničkoj populaciji i raseljenim osobama,  koja je brojna. Maglaj je jedna od općina, koja je tokom agresije na BiH pretrpjela ogromne žrtve i zaslužuje poštovanje“, rekao je Ministar Dizdar.

Ministar Dizdar i Općinski načelnik Maglaj posjetili su Stari grad i „Bontex“, jednu od najuspješnih tekstilnih kompanija.