Utorak , 16. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Prvi poraz maglajskih odbojkašica, meč obilježile povrede sestara Bradarić i diskutabilne sudijske odluke

img

Nakon dvije pobjede u prva dva kola protiv ekipa ŽOK Bihać i ŽOK "Bosna" Kalesija, maglajske odbojkašice su u trećem kolu Superlige FBiH na domaćem parketu poražene od Ženske odbojkaške akademije "Mikasa" iz Tuzle, rezultatom 1:3. Po setovima je bilo 23:25, 25:20, 11:25 i 9:25.

Utakmicu su obilježile dvije teške povrede ponajboljih igračica OK Maglaj, sestara Ajne i Belme Bradarić i to sredinom trećeg seta kada su Osice sjajnom igrom lomile protivnika. Nakon mučnih scena i šoka koji je zadesio domaće igračice, ali i stručni štab i sve prisutne u dvorani, nije bilo snage za preokret.

Moramo spomenuti i sudijski par Mujkić-Mujić koji je svojim diskutabilnim odlukama unosio bespotrebnu nervozu kako među igračice oba tima, tako i među publiku. Posebno je čudno bilo stalno komuniciranje delegatkinje Aldijane Zonić sa drugim sudijom na ovom meču.

Nakon tri odigrana kola, OK Maglaj zauzima 4. poziciju na tabeli sa 6 osvojenih bodova. Uz povrijeđene Ajnu i Belmu Bradarić, te ranije povrijeđene ili bolesne Almedinu Merdić, Adnu Memišević, Saru Memišević i Nadinu Mujkanović, pred OK Maglaj je izuzetno težak period u nastavku sezone.

 

maglaj.net