Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Veliki uspjeh Maglajlije: Selver Mahmić uskoro u MMA ringu

img

(Selver Mahmić lijevo na fotografiji)

Maglajlija Selver Mahmić, koji je u nekoliko navrata bio državni amaterski prvak u kick boxu, ovih dana postigao je novi sportski uspjeh. Postao je član Američkog top tima Evropa, a već početkom naredne godine pruža mu se mogućnost za prve, profesionalne MMA borbe.

Mahmić je na poziv direktora Amečikog top tima za Evropu Dražena Forgača, neko vrijeme boravio u Zagrebu, gdje su treneri borilačkih vještina procjenjivali njegovo znanje i vještinu. „Pred odlazak u Zagreb pripremao sam se u Maglaju, a kada je u pitanju jiu jica puno su mi pomogli Elvir Hadžić, Mahir Smajlović i Ernad Dedić. U Zagrebu sam imao dva treninga dnevno, stekao puno znanja, sparingovao sa najboljim evropskim borcima i to mi je bilo neprocjenjivo iskustvo“, kazao nam je Mahmić. Najveće sportske uspjehe Mahmić je postigao u kick boxu, ali sada se okreće MMA borbama koje su daleko atraktivnije. „MMA je mix borilačkih vještina i moram biti spreman u svim segmentima. Vjerujem da će mi moj menadžer Dražen Forgač već početkom sljedeće godine ugovoriti i profesionalnu borbu“, najavio je Selver Mahmić.

Trenira u dvadesetak kvadrata

Selver Mahmić, Elvir Hodžić i još nekoliko zaljubljenika u borilačke vještine treniraju u podrumskim prostorijama. Kada se nešto hoće i želi, ni tek 20 kvadrata za treninge nisu prepreka. „Iskreno se radujem Selverovom uspjehu. Mi ćemo se truditi da ga što bolje pripremimo za izazove koji ga očekuju. Vjerujem u njegovo uspjeh jer Selver itekako ima šta pokazati“, ispričao je Elvir Hodžić, instruktor brazilske jiu jice.



N.Br./maglaj.net