Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

KUP ZDK: Natron eliminisao Borac iz Tetova

img

U srijedu su odigrane utakmice drugog kola seniorskog KUP-a Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona.

Natron je na Gradskom stadionu u Maglaju ugostio Borac iz Tetova. Regularni tok utakmice završen je rezultatom 1:1, a strijelac za Maglajlije bio je Ruvić iz slobodnog udarca.

Oba gola su pala pred kraj prvog poluvremena i rezultat se nije mijenjao do kraja.
Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca gdje je ekipa Natrona bila spretnija i sretnija, te sa ukupnih 3:1 obezbjedila prolazak u sljedeću fazu takmičenja. Precizni sa 11 metara bili su Gračić i Ridžal. Vrijedi spomenuti i golmana Hodžića koji se istakao sjajnim intervencijama na golu.

Obzirom na obaveze u ligaškom takmičenju za vikend, u jučerašnjem susretu Natron je nastupio u podmlađenom i izmješanom sastavu, što svakako daje dodatni značaj i uspjeh ovom rezultatu.

Ostali rezultati:

U meču sa prošlogodišnjim finalistom KUP-a ekipom Fortune, Čelik je slavio sa 9:0. Iznenađenje u drugom kolu napravio je zenički Sporting koji je eliminisao visočku Bosnu sa 2:1. Iz najmasovnijeg takmičenja eliminisan je i prošlogodišnji pobjednik Stupčanica iz Olova. Na svom terenu izgubila je od Krivaje sa 1:2. U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati: Vareš-Rudar /Breza/ 2:0, Borac/Jelah/-Moševac 3:2 i Usora-Pobjeda 0:1.



maglaj.net