Utorak , 23. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Rukometna ekipa ''Junior Street Boys'' iz Maglaja plasirala se na Međunarodno finale Sportskih igara mladih u Splitu

img

Već treću godinu rukometna ekipa iz Maglaja pod nazivom „Junior Street Boys“, uz vođstvo trenera Mahira Čaušića, osvaja Sportske igre mladih BiH. Ovom pobjedom talentovani rukometaši naći će se na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu u mjesecu augustu. Ekipu čine dječaci rođeni 2008.godine i to njih devet iz Maglaja uz jednog dječaka iz Žepča. Kako nam je u razgovoru rekao njihov trener, Mahir Čaušić, nikada teže ekipa nije došla do titule. „U prvom susretu pobijedili smo ekipu ŠR „Sedmerac“ iz Sarajeva, u posljednjoj sekundi slavili smo nakon susreta sa ekipom RK „Sloga“ Gornji Vakuf/Uskoplje a u finalu nam je malo ko davao šanse protiv „Izviđača“ iz Ljubuškog. Ali, dječaci su odigrali odličnu utakmicu i pokazali veliku borbenost pa smo pobijedili 17:15“, kazao nam je trener Mahir Čaušić.

„Bilo je fantastično, dobro smo se zabavljali van terena a na terenu smo dalim sve od sebe. Zaslužili smo ovo zlato“, kazao nam je član ekipe Adin Omić. „Sretni smo zbog zlata, trudili smo se i na turniru upoznali dosta prijatelja iz cijele BiH“, dodao je Enar Musaefendić.

Na svečanoj završnici turnira najbolji su primili medalje iz ruku Benjamina Burića bh reprezentativca i člana Flensbura, a nekada člana RK „Maglaj“, inače ambasadora Igara. Velika međunarodna završnica Sportskih igara mladih organizuje se u Splitu i to od 16. do 19.augusta. Već je poznat jedan od protivnika a to je ekipa šabačke „Metaloplastike“, nekadašnjeg prvaka Jugoslovije, dok će ekipa „Junior Street Boys“, Drugog protivnika iz Hrvatske saznati će u narednim danima.


N.Br./maglaj.net