Četvrtak , 25. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Vikend u Maglaju u znaku 9. Međunarodnog memorijalnog turnira u odbojci na pijesku ''Jasenko Softić'' (FOTO)

img

OČEKUJE SE VRHUNSKA ODBOJKA I DOBRA ZABAVA

Sve je spremno za 9. Međunarodni memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Jasenko Softić“ u organizaciji Odbojkaškog kluba „Maglaj“ koji je održava 23. i 24.jula. Ovim turnirom u klubu čuvaju uspomenu na prerano preminulog Jasenka Softića, prije svega velikog čovjeka a zatim i dugogodišnjeg člana Odbojkaškog kluba „Maglaj“, odbojkaškog sudiju i profesora u Mješovitoj srednjoj školi Maglaj. Generalni pokrovitelj turnira je općina Maglaj, a organizaciju turnira pomogli su brojni sponzori i partneri turnira.

Kako su organizatori najavili, u Maglaj stižu ekipe iz Doboja, Tuzle, Lukavca, Banovića, Brčkog, Zenice, Srebrenika, Breze, Sarajeva, Kalesije, Odžaka i Zavidovića, tu su naravno i domaće odbojkaške snage, a ove godine turnir je dobio i međunarodni karakter jer je prijavljena i jedna ekipa iz Crne Gore. Subota je rezervisana za turnir u muškoj konkurenciji, a nedjelja za takmičenje u ženskoj konkurenciji. I ovogodišnji turnir uvršten je u kalendar takmičenja Odbojkaškog saveza BiH. Organizatori najavljuju vrhunsku odbojku, ali i dobru zabavu.

Završnice turnira igraće se u noćnim satima

Vrijedni odbojkaški radnici Maglaja intenzivno rade posljednjih mjesec dana, kako na uređenju terena tako i na svim drugim organizacionim poslovima. „Organizacioni odbor na čijem je čelu Emir Obralić odradio je odličan posao i ja sam kao predsjednik kluba izuzetno zadovoljan. Ove godine smo odlučili da se završnica turnira igraju u noćnim satima, pod reflektorima, a očekujemo da u svakoj konkurenciji nastupi po 12 ekipa. U odnosu na prošlogodišnji turnir, poboljšani su uslovi na terenu za odbojku na pijesku. Pored reflektora, uređeni su toaleti, svlačionice, tuševi, vanjska česma i mislim da nam mnogi mogu pozavidjeti na uređenosti terena. Nabavili smo novih, 12 kubika kuma, izravnali smo teren i poboljšali uslove za igru. U subotu u noćnim satima imamo i nastup DJ Ruvex-a jer trudili smo se da napravimo odličan ugođaj i za učesnike i posjetioce turnira. I ove godine smo osigurali sponzore koji će platiti kotizaciju za sve ekipe učesnice. Podršku turniru i ove godine svesrdno daje porodica rahmetli Jasenka Softića na čemu smo im izuzetno zahvalni“, kazao nam je Irfan Suljaković, predsjednik Uprave Odbojkaškog kluba „Maglaj“. Za dane vikenda sinoptičari najavljuju izuzetno visoke temprature, pa su organizatori mislili i na to.

„Sigurno je da ćemo napraviti pauzu na turniru u najtoplijem dijelu dana, od 13 do 16 sati. Nakon toga teren će biti u hladovini maglajskih platana, hladićemo teren vodom, sponzor „Pan“ je osigurao dovoljan broj suncobrana. Finalni susreti igraće se u večernjim satima i mislim da će to biti pravi ugođaj za sve. Po tri najbolje ekipe na turniru mogu očekivati vrijedne novčane nagrade, a 2.400 KM je ukupan nagradni fond za ovogodišnji turnir. Pozivamo sve ljubitelje sporta, a posebno odbojke na pijesku da dodju i uživaju kako u mečevima tako i u zabavi koju smo osigurali uz DJ Ruvexa“, dodao je Suljaković. Inače, Amar Hasanović i Kenan Fejzić iz Srebrenika te Marijana Savić i Jelena Šakotić iz Banja Luke prošlogodišnji su pobjednici Memorijalnog turnira u odbojci na pijesku „Jasenko Softić“.


N.Br./maglaj.net