Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Iza Selvera Mahmića ostala prva MMA borba

img

IDEMO DALJE, NOVI IZAZOVI TEK SLIJEDE

Nakon prve profesionalne MMA borbe Selver Mahmić imam razlog da bude vrlo zadovoljan. Naime, borba sa prvim protivnikom Martinom Baturom iz Hrvatske trajala je tek nešto malo više od pola minute. Procjenjuje da je samu borbu pratilo barem 100 hiljada ljudi u live prijenosu, pored velike podrške navijača u dvorni u Zaboku. U Maglaju Selveru prilaze njegovi sugrađani, čestitaju, djeca traže da se slikaju s njim. Sve ove znakove pažnje i podrške beskrajno cijeni.

Stalno sam razmišljao o tome kako moram pobijediti, posebno kada sam vidio koliku podršku imam. Kako se približavalo vrijeme borbe, sve bolje i bolje sam se osjećao, imao sam veću želju za pobjedom“, rekao nam je Selver na početku razgovora i nastavio. „Naša taktika je bila da moram krenuti agresivno i da mu moram skratiti distancu. S trenerima sam uvježbavao lijevi kroše i to nam je bila jedna od 'specijalki'. Prvi udarac je bio uspješan, uslijedio je i drugi pa sam nastavio udarati protivnika u parteru. Neki kažu da je sudija rano prekinuo borbu, možda je mogao pustiti još koji udarac, ali po mog protivnika je bilo bolje što je prekinuo borbu u tako ranoj fazi. I Batur je bio dobro uzdrman nakon niza mojih udaraca. Za publiku bi sigurno bilo bolje da je meč trajao nešto duže i da sam mogao pokazati sve što znam. Ali, ostavićemo to za finale“. Poslije meča se vidio sa protivnikom, sportski se pozdravio, popričao sa trenerom, nije bilo nikakvih komentara. „Ja sam njega pozvao u Maglaj na ćevape, a on mene u Zadar na more“, kazao je kroz smijeh.

U oktobru tačnije 22. je finale. O tome ko će mu biti protivnik znaće uskoro. „Do tada mi preostaje samo vrijedno trenirati, u Maglaju sa svojim momcima, a u Zagrebu sa članovima American Top Team Evropa. Nije ni lako otići u Zagreb, traži to i vremena i para, ali zahvaljujući mojim komšijama Alagi i Edinu Hasaniću koji voze kamion do Zagreba dva puta sedmično imam prijevoz što mi je od neprocjenjive koristi. U Zagrebu se ne moram brinuti za smještaj i boravim kod rukometaša Zagreba i bh reprezentativca Edina Faljića iz Zavidovića, čija je majka rodom iz Maglaja. Beskrajno sam im zahvalan. Hvala cijeloj mojoj porodici za podršku, momcima sa kojima treniram u Ulišnjaku, članovima American Top Team Evropa, Draženu Forgaču, mojim sparing partnerima u Zagrebu, Saši Drobcu i Goranu Boroviću koji su bili uz mene tokom borbe i davali i odlične savjete, hvala mojim radnim kolegama iz Profesionalne vatrogasne jedinice Maglaj, hvala svim Maglajkama i Maglajlijama koji su bili uz mene protelih dana“, poručio je Selver Mahmić, MMA borac.



N.Br./maglaj.net