Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Sportski vikend: Rezultati maglajskih klubova

img

Odigrani su mečevi u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH. BFK Simm Bau je poražen od FK Mladost Doboj Kakanj 0:1. Ekipa iz Kosove trenutno je na 11. mjestu tabele sa 8 bodova.

U okviru šestog kola Druge federalne nogometne lige – centar, Natron je na gradskom stadionu savladao Mošćanicu sa 2:0, a oba gola postigao je Maglić.

U Visokom je domaća Bosna pobijedila Moševac 1:0. Nakon odigranih šest kola Natron zauzima peto mjesto na tabeli sa 13 bodova, dok je Moševac 12. sa 5 bodova.

U Nogometnoj ligi ZDK, Borac iz Tetova pobijedio je Novi Šeher 2:0.

Selekcija RK „Maglaj“, dječaci godišta 2012.i mlađi, bila je najbolja na Turniru prijateljstva „Zavidovići 2022“. Na putu do titule najboljih, maglajski dječaci pobijedili su Krivaju 12:3, visočku Bosnu 10:3 i Slobodu iz Tuzle 12:9. Iz RK „Maglaj“ čestitali su treneru Amiru Hajrulahoviću i malim šampionima.

Članovi Karate kluba „Tvrđava“ učestvovali su na Karate KUP-u Lukavac koji je okupio više od 400 takmičara. Takmičari Karate kluba „Tvrđava“, njih 10, u pratnji trenerice Maide Burajić ostvarili su zapažene rezultate.

Sara Spahić 1. mjesto kate

Sara Spahić 2. mjesto borbe

Džan Čičkušić 2. mjesto kate

Alen Sejmenović 2. mjesto borbe

Nadina Salatović 3.mjesto borbe

Alen Sejmenović 3. mjesto kate

Merima Sejmenović 3. mjesto kate

Ajna Mehinagić 3. mjesto kate

Rijad Mehinagić 3. mjesto kate

Berina Mešić 3. mjesto kate

Lejla Ćušković 3. mjesto kate

Čestitke našim takmičarima i osvajačima medalja“, poručili su iz Karate kluba „Tvrđava“.

Škola fudbala „Sportino Ma“ sa dvije selekcije učestvovala je na turniru u Derventi.

Selekcija dječaka 2012.godište osvojila je izvrsno drugo mjesto, a u finalu su poraženi od dječaka iz dobojske Sloge. Ovo je još jedan veliki uspjeh talentovane generacije Sportinaša.

Selekcija 2013/14.godište, zaustavljena je u četvrtfinalu gdje su poraženi na penale.

Našim dječacima čestitamo na dobrim utakmicama jer smo kao prvoplasirani prošli kroz grupu, ali nismo imali sreće u završnici“, saopšteno je iz Sportina.

Ekipa Sportsko-ribolovnog kluba „Bosna“ učestvovala je na KUP takmičenju u sportskom ribolovu i osvojila drugo mjesto. Član ekipe Vedran Omić imao je pojedinačno najbolji rezultat i osvojio titulu majstora staze.

 

maglaj.net