Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Osnovan Veteranski rukometni klub Maglaj

img

Po uzoru na druge rukometne sredine kao što su Tuzla, Sarajevo, Visoko i Goražde i Maglaj je dobio veteranski rukometni klub. U Domu kulture „Edhem Mulabdić“ održana je osnivačka skupština Veteranskog rukometnog kluba „Maglaj“, usvojeni su programski akti i izabrani članovi Upravnog i Nadzornog odbora te čelnici Skupštine.

Kako je rekao Ismir Brkić, član inicijativnog odbora za osnivanje Veteranskog rukometnog kluba, grupa nekadašnjih sportista različitih generacija koji su dio svoga života posvetili rukometu, okuplja se već dvije godine, pa je sasvim logična želja bila zvanično formiranje kluba. „Želja nam je okupiti nekadašenje rukometaše, pa i druge sportiste koji žele sa nama da se druže, treniraju, putuju. Nabavili smo dvije garniture sportske opreme, trenerke i torbe, predstavljali smo ovaj grad vrlo dobro i na međunarodnim turnirima, plaćamo termine u dvorani i na Sportino placu, organizujemo utakmice, dočekujemo goste iz drugih gradova, a sve to o našem ličnom trošku. Kako se svi mi bavimo određenim biznisima, kroz udruženje bi nam bilo lakše pronaći i određena finansijska sredstva, za koja vjerujemo da ni u jednom trenutku neće uticati na finansijske planove drugih klubova u gradu“, kazao je Brkić.

Na održanoj Skupštini jednoglasno je donesena odluka o formiranju Veteranskog rukometnog kluba „Maglaj“, prihvaćena je radna verzija Statuta, izabran je Upravni odbor kojeg čine: Azur Ćušković, Senad Ćatić, Ismir Brkić, Zlatan Nefić i Marijan-Bato Sović, Nadzorni odbor: Adis Mustabašić, Orhan Bradarić i Enver Bajraktarević, za predsjednika Skupštine izabran je Aldin Mehinović, za dopredsjednike Kemal Lošić i Alen Bjelobrković. Takođe, najavljeno je učešće Veteranskog rukometnog kluba „Maglaj“ na turnirima u Tuzli, Subotici i na Vlašiću, kao i oranizacija turnira u Maglaju naredne godine.



N.Br./maglaj.net