Četvrtak , 28. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Sportski vikend: Rezultati maglajskih klubova

img

Bosna i Hercegovina i Sarajevo će od 4. do 11. novembra biti centar svijeta, a reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci organizuje 13. Svjetsko prvenstvo za seniore i 8. Svjetsko prvenstvo za seniorke. Nastupit će 16 muških i 13 ženskih reprezentacija koji će se boriti za medalje. Muška reprezentacija Bosne i Hercegovine na svjetskom prvenstvu nastupiće u grupi sa reprezentacijama SAD, Japana i Srbije, dok će ženska reprezentacija biti u grupi sa Ruandom, Ukrajinom, Mađarskom i Poljskom. U sastavu ženske reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci ponovno je i naša Maglajka Almedina Merdić. Povreda ju je udaljila od bavljenja odbojkom, ali se vrlo dobro snašla u sjedećoj odbojci i ovo joj neće biti prvi reprezentativni nastup. Sretno našim sportistima i sportistkinjama!

Naš sugrađanin Almir Đuhera učestvovao je na 6. Tuzlanskom maratonu i Državnom Prvenstvu BiH u maratonu. Postignuto vrijeme 3:46:47 bilo mu je dovoljno sa 14. mjesto u njegovoj kategoriji. Đuhera je za 17 minuta poboljšao svoje maratonsko vrijeme, a to je pokazatelj da mu se uloženi trud na treninzima višestruko isplatio. "Rad, red i disciplina i dalje će da mi budu trkački saputnici. Još jednom dragim ljudima zahvaljujem se svima na podršci", poručio je Almir Đuhera.

Rukometaši Maglaja pobijedili su na domaćem terenu ekipu Gradačca sa 39:28 u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon što je Uprava kluba prekinula saradnju sa trenerom Erminom Bajrićem, ekipu je kao v.d. šefa stručnog štaba vodio Samir Smajlagić, inače kooridnator Škole rukometa. U narednom kolu igra se komšijski derbi, a Romantičari gostuju dobojskoj Slogi.

Uspješne na gostovanju bile su i mlađe selekcije RK Maglaj, a u okviru ORK u Gradačcu su odmjerili snage sa svojim vršanjcima iz istoimenog kluba. Ostvarili su tri ubjedljive pobjede: 2012.godište 10:18, 2010.godište 7:24 i 2008.godište 23:42.

Tokom sportskog vikenda poraze su doživjele članice prvog tima i kadetkinje Odbojkaškog kluba „Maglaj“. Na gostovanju, seniorke su poražene sa 3:0 od ŽOK „Bosna“ Kalesija, a istim rezultatom poražene su i kadetkinje na domaćem terenu od ŽOK „Stars“ Živinice. Narednog vikenda obje selekcije igraju kod kuće. Kadetkinje protiv ŽOK "Gračanica", a seniorke protiv ŽOK "Stars".

U XII kolu Prve nogometne lige Federacije BiH tešanjski „TOŠK“ je sa 3:0 pobijedio BFK „SIMM BAU“. Narednu utakmicu ekipa iz Kosove igra u Maglaju na gradskom stadionu, a u goste dolazi drugopalsirana ekipa „Rudara“ iz Kaknja.

Na Gradskom stadionu „Natron“ je doživio šesti uzastopni poraz, a meč sa ekipom „Žepča“ završen je rezultatom 0:3. Kako je saopšteno iz Kluba, dosadašnji šef stručnog štaba Eldin Mašić, nakon posljednje utakmice podnio je ostavku iz moralnih razloga, a UO kluba je ostavku i prihvatio. Puni plijen su sa gostovanja donijeli nogometaši „Moševca“. U Brezi su savladali domaći „Rudar“ sa 4:0.

Tokom vikenda odigrani su i mečevi XII kola Kantonalne lige ZDK, a "Novi Šeher" je poražen na gostovanju rezultatom 6:1 od ekipe NK „Steel City“ iz Zenice. Slijedi pauza do februara naredne godine, kada počinju pripreme za proljetni dio sezone.

Počela je i nova sezona u Ligi mladih ZDK za košarkaše i košarkašice. U Maglaju su gostovale selekcije KK „Gradina“ Tešanj. „Predpioniri su odigrali svoju prvu utakmicu u Ligi mladih ZDK. Svi su dobili priliku da igraju utakmicu sa svojim vršnjacima iz Tešnja. Odlična utakmica i jedne i druge ekipe. Kadeti su doživjeli poraz iako smo pred kraj utakmice hvatali priključak i bili u prilici da napravimo preokret, ali dječaci iz Tešnja su odigrali dobro i priveli utakmicu u svoju korist. Čestitamo svim dječacima na odličnoj igri i želimo im puno sreće u nastavku lige“, saopšteno je iz Košarkaškog kluba „Maglaj“.

Najmlađi Sportinaši – Cicibani, osvojili su odlično, četvrto mjesto na vrlo kavlitetnom turniru u Doboju. Kako su najavili iz ŠF „Sportino Ma“ novembar mjesec će biti u znaku turnira, a Sportinaši će učestvovati na turnirima u Doboju, Vitezu, Brnjacima kod Kiseljaka te Lukavcu. Krajem novembra počinje i zimska liga.



N.Br./maglaj.net