Petak , 19. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Članovi Karate kluba ''Tvrđava'' učestvovali na 50. Međunarodnom turniru ''TRBOVLJE OPEN 2022'' i Prvenstvu ZDK (FOTO)

img

DOSTOJNO PREDSTAVILI KLUB I GRAD

Početkom decembra članovi Karate kluba „Tvrđava“: Kanita Bajrić, Ilma Salatović, Nadina Salatović, Adna Salatović, Sara Spahić, Edah Mahmutagić, Alen Sejmenović i Merima Sejmenović sa trenerom Alaudinom Efendićem, crni pojas drugi dan i trenericom Maidom Burajić, crni pojas prvi dan, učestvovali su na 50. Međunarodni Karate turnir "TRBOVLJE OPEN 2022". Na turniru u Sloveniji okupilo se 700 takmičara iz desetak evropskih država, evropski i balkanski šampioni, reprezentativci svojih zemalja. U godinu i po koliko klub postoji, ovo je bilo najznačajnije takmičenje na kojem su učestvovali mladi takmičari i takmičarke iz Maglaja.

Dobili smo poziv za učešće od našeg prijateljskog kluba iz Trbovlja koji već 50 godina organizuje međunarodni turnir. Predstavili smo se sa osam takmičara, umjesto devet jer nam se uoči samog polaska razbolio jedan član. Nastupali smo u katama i borbama, a naši takmičari i takmičarke iskusili su viši nivo takmičenja, odličnu organizaciju i izuzetno kvalitetne učesnike. Našoj djeci ovo je bilo prvo, veliko takmičenje. Imali su i tremu, možda su bili umorni nakon putovanja, puna dvorana i njihovi roditelji uz njih. Nama kao mladom klubu, bilo je prije svega zadovoljstvo učestvovati na jednom velikom takmičenju i boriti se za bronzane medalje“, kazao nam je trener Efendić. Zadovoljna je bila i trenerica Maida Burajić.

Iako su naši članovi i članice još uvijek na nekom početnom nivou, mi smo jako zadovoljni i ponosni kako su se predstavili u Sloveniji, a Sara, Adna i Edah borili su se za bronzanu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji. Drago mi je da su imali priliku predstaviti se u Sloveniji, da vide velika imena karate Europe, ali da ovo iskustvo u njima pobudi motivaciju kako bi i oni uz treninge, jednog dana bili na tom nivou“, dodala je trenerica Burajić.

Drago mi je da sam ponovno učestvovala na takmičenju u Sloveniji, a bila sam i 2018.godine. Imala sam dvije borbe, žao mi je što sam izgubila od takmičarke iz Slovenije ali nastavljam sa karateom, više i jače ću trenirati, to je sigurno. Lijepo nam je bilo u Sloveniji i voljela bih otići ponovno“, ispričala nam je Sara Spahić. „Ovo je bilo moje prvo veliko takmičenje i moram vam priznati da je bilo i treme i uzbuđenja. Borio sam se za bronzanu medalju, bio sam tužan kada sam izgubio u svojoj borbi, ali sam i sretan što sam učestvovao na takmičenju u Sloveniji. Gledao sam odlične takmičare iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Italije pa bih volio da i ja jednog dana bude tako uspješan“, dodao je Edah Mahmutagić.

Uprava kluba posebno se zahvaljuje roditeljima takmičara koji su podnijeli najveći teret organizacije odlaska, te prijateljima u Sloveniji Salkić Nermini i Edinu te Muratović Azri i Muhamedu, koji su boravak članova i članica Karate kluba „Tvrđava“, njihovih trenera i pratilaca, učinili ugodnijim.

Na Kantonalnom prvenstvu osvojili pregršt medalja

Proteklog vikenda 26 takmičara učestvovalo je na Karate prvenstvu Zeničko-dobojskog kantona i to u borbama i katama. Kantonalno prvenstvo okupilo je 300 takmičara iz 11 klubova, a u maglajskom klubu zadovoljni su postignutim uspjehom.

Zlatne medalje osvojili su: Kanita Bajrić, Eldar Hasanović i Amna Ibranović, srebrne: Malik Smajlović, Amila Husić, Adna Salatović, Nadina Salatović, Edah Mahmutagić, Alen Sejmenović, Ahmed Hekić i Merima Sejmenović, a bronzane: Rejhan Efendić, Sara Spahić, Merjem Hasanović, Ilma Salatović, Mak Krzić, Berina Mešić, Ajnur Bašić, Amila Gračić, Merjem Muminović, Džan Čičkušić, Ajna Mehinagić, Amar Mujačić, Edvin Mehinagić, Rijad Mehinagić i Imran Mehinagić. Do kraja decembra članove Karate kluba „Tvrđava“ očekuje i takmičenje u Tuzli.





N.Br./maglaj.net