Četvrtak , 28. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Sigurna pobjeda Osica na početku polusezone (FOTO)

img

Mečevima 11.kola nastavljen je proljetni dio sezone u Superligi Federacije BiH – grupa SJEVER za odbojkašice. Maglajske „Osice“ ugostile su drugoplasiranu ekipu ŽOK „SMEČ“ Lukavac i postigle sigurnu pobjedu od 3:1, po setovima 25:20, 25:13, 21:25 i 26:24. Publika u maglajskoj sportskoj dvorani mogla je uživati u vrlo borbenom meču u kojem su obje ekipe imale imperativ pobjede. Članice OK „Maglaj“ prva dva seta riješile su u svoju korist, dok je treći set pripao Lukavčankama. U četvrtom setu, u dramatičnoj završnici i nakon borbe za svaki poen, pobjeda domaće ekipe i osvojeni novi bodovi u proljetnom dijelu sezone.

Pošto smo poražene, ne možemo biti zadovoljni, a i da smo pobijedili ne bi bili zadovoljni, jer ovo nije naša igra i danas nismo bili na našem nivou. Vjerovatno je to posljedica igranja omladinskih takmičenja posljednje tri sedmice u kojem su se takmičile sve ove djevojke osim kapitenice. Plasirale smo se za nastavak takmičenja u dvije kategorije, imale smo jak pripremni period, tako da je ovaj pad na početku sezone bio neizbježan. Naša ambicije do kraja sezone su da zadržimo naše djevojke, koje su proizvod naše škole odbojke, ne opterećujemo se mjestom na tabelu, to nam je najmanje važno. Najvažnije nam je da ove djevojke stasaju u ozbiljne igračice i da se sa našim kadetkinjama i juniorkama plasiramo na završnicu Državnog prvenstva BiH“, kazala je nakon utakmice Jasminka Valjevac, pomoćna trenerica seniorske ŽOK „Smeč“ Lukavac i šef omladinskog pogon. Ocjenu susreta dala je trenerica domaće ekipe, Ervina Biberović.

Presretne smo nakon pobjede, jer znamo o kakvoj se ekipi radi, da su Lukavčanke trećeplasirane sa dosta više bodova od nas. Ipak smo dokazale da se možemo nositi sa ovako kvalitetnim ekipama i pobijediti ih. U jesenjem dijelu prvenstva 'uzeli' smo dva seta na gostovanju u Lukavcu, a sada pobjeda na domaćem terenu 3:1 što je fantastičan rezultat za našu ekipu. Nažalost, dešavalo nam se i pet-šest servis grešaka u nekim setovima, bilo je i drugih grešaka tokom meča, ali mislim da se sve to bilo od prevelike želje za pobjedom pred domaćom publikom. Nezahvalno je prognozirati nastavak sezone, ali mislim da smo spremnije i kvalitetnije u odnosu na jesen, a raduje nas i potpuni oporavak i povratak u formu naše Belma Bradarić. Idemo se boriti, utakmicu po utakmicu i pružiti na terenu ono najbolje što možemo“, izjavila je trenerica Biberović.

Inače, nakon odigranih deset kola (devet kola jesenjeg i jedno kolo proljetnog dijela prvenstva) „Osice“ su bile pete sa 16 bodova, koliko imaju i odbojkašice „Bosne“ Kalesije, sa po pet pobjeda i poraza. Poražene su od odbojkašica „Orašja“, „Smeč“ Lukavac, „Mikasa“ Tuzla, „Lami“ Brčko i „Bosna“ Kalesija, a pobjede su izborile u mečevima sa odbojkašicama „Stars“ Živinice, „Žepče“, „Srebrenik“, „Napredak“ Odžak i „Orašje“. U posljednjih pet  odigranih utakmica, Maglajke su izborile isto toliko pobjeda. U narednom kolu članice Odbojkaškog kluba „Maglaj“ gostuju ekipi „Mikasa“ Tuzle, trećeplasiranoj na tabeli.


N.Br./maglaj.net