Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Na širem spisku selektora Smajlagića čak petorica Maglajlija

img

Selektor muške seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Irfan Smajlagić odredio je širi spisak igrača na koje računa u martovskim mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine protiv Kosova.

Na širem spisku se uz Benjamina Burića (Flensburg, Njemačka) i Senjamina Burića (Skjern, Danska) nalaze i tri člana Rukometnog kluba „Maglaj“ – Damir Kadrić, Nedim Hadžić i Amar Kendić.

Na širem spisku selektora nacionalnog tima BiH Irfana Smajlagića nalaze se naša tri igrača: Damir Kadrić, Amar Kendić i Nedim Hadžić. Rezultat je ovo njihovog rada i truda, ali i veliki rezultat kluba, jer znamo koliko je važno da upravo okosnicu čine naši igrači! Čestitamo Damiru, Amaru i Nedimu i sigurni smo da je ovo put koji će za njih biti standardan i da će ponosno predstavljati grad i klub!“, objavljeno je na stranici Rukometnog kluba „Maglaj“.

Naša reprezentacija okuplja se 6. marta u Tuzli, a do tada će biti i skraćen spisak. Zmajevi 8. marta od 20 sati i 15 minuta igraju protiv Kosova u Prištini, a četiri dana kasnije, nedjelja, 12. mart, dočekuju selekciju Kosova u Tuzli. Taj meč se igra od 17 sati.


N.Br./maglaj.net