Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Veteranski rukometni klub Maglaj organizuje turnir povodom Dana nezavisnosti BiH

img

U GOSTE DOLAZE EKIPE VRK GORAŽDE I VRK SARAJEVO

U povodu 1.marta Dana nezavisnosti BiH Veteranski rukometni kluba Maglaj organizuje turnir a u goste im dolaze sportski prijatelji iz VRK Goražde i VRK Sarajevo. Uvijek kada se organizuju ovakvi turniri rezultat je u drugom planu, više je to prilika za druženje nekadašnjih rivala sa sportskih terena ali i da veterani pokažu da još mogu i znaju igrati rukomet. Više o turniru rekao nam je Ismir Brkić, predsjednik VRK Maglaj.

I prije nego smo zvanično osnovali klub, učestvovali smo na niz veteranskih turnira u BiH i zemljama regiona. Nedavno smo se vratili sa turnira koji je bio organizovan u Križevcima (Hrvatska) i koji je okupio 20 muških i 10 ženskih veteranskih ekipa. U Maglaju organizujemo turnir u povodu Dana nezavisnosti BiH, turniri su već organizovani u Goraždu i Sarajevu, a kako u dogovoru sa našim sportskim prijateljima pravimo rotaciju u organizaciji, došao je red i na nas da u Maglaju ugostimo ove dvije ekipe. Trebali su nam doći i naši sportski prijatelji iz Rijeke, ali loš zdravstveni bilten onemogućio je njihov dolazak u naš grad“, kazao nam je Brkić.

Gosti iz Sarajeva i Goražda upoznaće se sa nekim znamenitostima Maglaja i uvjeriti se u odlično maglajsko gostoprimstvo. Prva utakmica igra se od 12 sati, a sastaju se Maglaj – Goražde, u 12,50 odigraće se susret Sarajevo – Maglaj, a u trećem meču turnira snage će odmjeriti Goražde – Sarajevo. Nakon utamica dodijeliće se nagrade ekipama, proglasiti najbolji pojedinci turnira a upriličiće se i zajedničko druženje. „Naš cilj je širenje prijateljstva i razvoj sporta odnosno rukometa u našem gradu. Pozivam sve ljubitelje rukometa da dodju i uživaju u susretima i da svi zajedno proslavimo Dan nezavisnosti BiH“, poručio je Brkić.

 

N.Br./maglaj.net