Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Kenan Hrnjić najuspješniji sportista općine Maglaj u 2022. godini

img

Po 17.put Radiotelevizija Maglaj bila je organizator manifestacije „Izbor sportiste Maglaja“. Pokrovitelj i ovogodišnjeg izbora bili su Općina Maglaj i općinski Načelnik, a organizaciju manifestacije pomogli su i brojni sponzori.

Kao neko ko je dugo godina u sportu znam koliko je odricanja, snage i želje, ali prije svega vjere u sebe i ono što radiš, potrebno da bi se postigao rezultat. Znajte, da sve što zamislite možete i ostvariti“, kazao je na početku manifestacije Mahir Čaušić, direktor RTV Maglaj te čestito svim nominovanim i najboljim, ali i ostalim sportistima i sportistkinjama koji nisu među nominovanim a imali su uspješnu godinu. U ime Načelnika poruku je uputila Eldina Mehinagić, pomoćnica općinskog načelnika. „Maglaj je zahvaljujući mladim sportistitma i sportistikinjama, koji postižu značajne rezultate, prepoznatljiv i po sportu. Nadamo se ćemo se i dalje radovati svim njihovim sportskim uspjesima. Čestitam nominovanim i onim najboljim, vjerujem da ćemo i dalje proslavljati uspjehe naših mladih sportista“, kazala je Eldina Mehinagić.

Dodjeljena Nagrada za životno djelo i dva Specijalna priznanja

Odluku o najboljim donio je Stručni žiri u sastavu: Elvir Arnautović, sportista invalid u ime općine Maglaj – generalnog pokrovitelja, sportski radnici Anes Pašić i Esad Mašić, Rijad Memišević, urednik portala Mag Sport i Mahir Čaušić, direktor RTV Maglaj.

Ove godine Nagrada za životno djelo dodjeljena je Aidu Čajiću, dugogodišnjem sportskom radniku, bivšem nogometašu a danas aktivnom rekreativcu, dok su Specijalna priznanja dodjeljena Veteranskom rukometnom klubu „Maglaj“ i veteranima NK „VIS 1975“.

Novčana nagrada pripala je BFK SIMM BAU jer je ovaj sportski kolektiv imao najviše glasova na FB stranici RTV Maglaj. Priznanje za razvoj omladinskog sporta – „Zoran Ilkić“ dodjeljeno je Karate klubu „Tvrđava“ koji okuplja stotinjak dječaka i djevojčica i koji su u prošloj godini u Maglaj donijeli 171 medalju sa različitih takmičenja, dok su u nominaciji bili selekcija 2012. Škole fudbala Sportino Ma i predpioniri NK „Novi Šeher“.

Za najuspješnijeg sportskog radnika u prošloj godini proglašen je Ermin Vehabović, šef Stručnog štaba NK „Moševac“, nositelj UEFA A trenerske licence i pomoćnik selektora selekcije ZDK koja se krajem godine plasirala na takmičenje UEFA Kup Regija.

Za ovo laskavo priznanje nominovani su bili i Irfan Suljaković, predsjednik UO Odbojkaškom klubu „Maglaj“ i Nihad Efendić, trener i takmičar Kajak-kanu kluba „Maglaj“.

Senad Mujanović, član Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom „Maglaj“ najuspješniji je sportista-invalid u 2022.godini, kantonalni prvak i osvajač turnira u Sarajevu i Zavidovićima. Zumra Gušo, članica SRK „Bosna“ i Nedžad Delić, član IOK „Autoservis Huso“ bili su među nominovanim.

Najuspješnijom sportskom ekipom proglašena je selekcija 2007.i mlađi Škole rukometa RK „Maglaj“, državni viceprvaci, ali i osvajači Sportskih igara mladih BiH, dok su na Međunarodnim Sportskim igrama mladih u Splitu osvojili treće mjesto.

Žiri je u ovoj kategoriji za priznanje nominovao i BFK „SIMM BAU“ iz Kosove i žensku ekipu Odbojkaškog kluba „Maglaj“. Kenan Hrnjić, član Kajak-kanu kluba „Maglaj“ najuspješniji je sportista Maglaja u prošloj godini. Hrnjić je državni juniorski prvak u K1 na 500 te seniorski u K2 na 200 i 500 metara zajedno sa Muamerom Karabegovićem, dvostruki državni viceprvak te osvajač medalja na međunarodnim regatama. Žiri Izbora u ovaj kategoriji nominovao je i Selvera Mahmića MMA borca i Adnana Ahmetbegovića, člana BFK „SIMM BAU“ Kosova. Svi nominovani dobili su priznanja, a oni najbolji novčane nagrade. U muzičkom dijelu „Izbora sportiste Maglaja za 2022.godinu“ učestvovali su Aldin Pehić, Rasim Mulić i Semir Hodžić.



N.Br./maglaj.net