Srijeda , 01. May, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Prvi ekipni izlazak članova SRK ''Bosna'' Maglaj na međunarodno takmičenje

img

„VJERUJEMO DA ĆEMO OSVJETLATI OBRAZ NAŠEM KLUBU I GRADU!“

Na osnovu ostvarenih rezultata u Premijer ligi BiH – disciplina lov ribe udicom na plovak, članovi SRK „Bosna“ Maglaj, SRK „Bistro“ Kakanj i SRK „Jelah“ Tešanj stekli su pravo učešća na Jadransko-Podunavskom KUP-u kojem će od 7. do 10.septembra domaćin biti Crna Gora. Za članove SRK „Bosna“ Maglaj to će biti prvi ekipni izlazak na međunarodnu scenu, a ekipu čine: Hamdija Kendić, Halil Kutinović, Amir Spahić i Vedran Omić, dok je Zumra Gušo selektorica.

Kako se očekuje, na takmičenju bi trebalo učestvovati 20 ekipa ove regije. „Puni smo emocija jer kao ekipa po prvi put učestvujemo na jednom međunarodnom takmičenju. Posebno nam je svima drago zbog našeg Hamdije Kendića koji će sa svoje 82 godine po prvi put pecati na jednom inostranom takmičenju. Naš odlazak u Crnu Goru pomogao je Mirsad Mahmutagić, načelnik općine sa 1.000 KM, trgovina u kojoj kupujemo našu ribolovnu opremu „Kum“ Doboj doniraće nam nakrmu i mamke, a sve ostale troškove snosimo sami“, kazala nam je pred odlazak Zumra Gušo.

Nakon što su Amir Spahić i Halil Hutinović učestvovali na SP za osobe sa invaliditetom, Crna Gora će im biti novi izazov. „Do polaska za Crnu Goru smo prikupljali informacije koje bi nam mogle biti značajne na samom takmičenju. Znamo da se peca na rijeci Morači, a iskoristićemo i dane treninga kako bi što bolje upoznali i rijeku ali i koja riba najviše 'radi'. Ovo će svima biti i novo iskustvo, a ako budemo imali sreće, vjerujem da ćemo napraviti i dobar rezultat. Znanja imamo, to je sigurno“, kazao nam je Amir Spahić, a njegov kolega sa SP Halil Hutinović nam je rekao: „Imamo neku svoju taktiku jer mi smo ipak ekipa. Znamo da ćemo koristiti velike štapove i plovke, a kako smo čuli najviše se peca klen. Nadamo se da ćemo se u Maglaj vratiti sa lijepim vijestima“.

Mislim da je veliki uspjeh što ćemo se naći na takmičenju u Crnoj Gori, kako za naše klub tako i za sam grad Maglaj. Ono što će biti – biće. Svi smo iskusni sportski ribolovci, znanja se sticalo na brojnim takmičenjima, a koliko ćemo imati sreće, to ćemo vidjeti. Sretan sam što ću se u svojim poznim godinama takmičiti sa puno mlađim sportskim ribolovcima“, riječi su Hamdije Kendića, koji će imati priliku da u Crnoj Gori peca rame uz rame sa svojim unukom Vedranom Omićem. „Putujemo za Crnu Goru i nadamo se najboljem. Uspjeli smo doći i do nekih informacija koje će nam koristiti tokom takmičenja, dakle peca se na Morači, dubina je od 4 do 6 metara, pecamo na daljini od 20 metara. Treniraćemo do takmičenja dva dana pa se nadam da ćemo i vodu bolje upoznamo te ostvarimo što bolji rezultat“, dodao je Vedran.

 

N.Br./maglaj.net